Långfredag – Bloggutmaning i april 2

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag

 

Långfredagen idag, firar du påsken?

Normalt sett brukar påskhelgen vara den helg då jag går i kyrkan, följer påskens texter och utövar min religion praktiskt.
Nu är det ju inte så att jag bara går i kyrkan under påsken. Förstås. Men påsken bjuder på precis den serie av dramatik som utmynnar i påskundret.

För andra året i rad är det inte läge att samlas i grupp. Därför firar jag inte påsk på just det kyrkliga sättet. Men istället tittar jag på vissa gudstjänster på nätet. Ett exempel är då Täbys kyrkoherde Michael Öjermo bjuder in oss till en andakt hemma i sitt kök.
Michael har tidigare varit kyrkoherde i Kista församling, innan man gick samman med Spånga. Han har en master i predikokonst (vet inte vad ämnet heter, han är utbildad i USA) och han är mycket duktig på att förkunna Bibelns ord på ett sätt som handlar om vårt moderna samhälle och liv. Jag tycker du ska klicka på länken och lyssna på honom, även om du inte är troende.

När jag var barn, fram till 1969, var Långfredagen en dag då allt var stängt. Det rådde det som kallades nöjesförbud. Biografer och dansställen var stängda. Men också radio och TV präglades av dagens allvar. Idag är det som vilken söndag som helst.

SaraMadeleines fråga var ”firar du påsk”. På den frågan svarar jag: Ja, fast under rådande omständigheter i begränsad form. Hur min långfredag såg får ett eget inlägg.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i april 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Långfredag – Bloggutmaning i april 2

 1. Ingrid skriver:

  Påsken är en helg full av traditioner och jag tycker att vi normalt firar den minst lika mycket som julen. Förr gick Åke och jag gärna i kyrkan i påskhelgen, men det blir inte av numera. Det är över huvud taget dåligt med min kyrksamhet.
  Men visst firar jag påsk trots det!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   I år, liksom förra året, blir det ingen kyrkgång för mig. Tur att det finns andakter på nätet.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *