Påskafton, ännu en kort dag

Ibland undrar jag varför tiden går så oerhört fort när jag är ledig. Jag gick upp relativt tidigt och nu är det redan kväll.

Drack kaffe och tittade på playTV, lyssnade på ljudbok och gjorde några ärenden på nätet. Åt lunch och bestämde mig för att ta en snabb tur till stugan för att se att allt var okej.

Jodå, det var okej med stugan. Men rådjuren hade ätit upp alla mina lökväxter och bara att se bävrarnas framfart med fruktträden gjorde mig trött. Eftersom klockan var över fem redan åkte jag hem mer eller mindre direkt. Var inte ens inne i stugan. Däremot har jag bokat in två dagar i min kalender när jag ska fixa i trädgården.

När jag kom hem igen la jag upp mjukmat åt pojkarna och kokade potatis. Kokade ägg också, både till kvällen och till morgondagens matsäck.

Åt middag. Sill, potatis och ägg. Lyssnade på ljudbok och insåg att klockan var mycket. Bestämde mig dock för att stanna uppe en stund till.

 

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Påskafton, ännu en kort dag

 1. Ingrid skriver:

  Vi har många rådjur på Gotland, men varken här vi Odvalds eller på Stenstugu har de varit inne i trädgårdarna. Eva ha en hel flock på 6-8 rådjur som ligger på åkern ner mot skogen, men de håller sig där. De har väl tillräckligt med gräs att beta på åkern.
  Här på Odvalds har jag sett rådjur på Barkan ett par gånger.
  Ha en skön påskdag och Glad Påsk på dig!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   I Stockholmstrakten är rådjuren et stort problem i trädgårdarna. De äter allt de ser.
   Ha en skön fortsatt påskhelg du också!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Jag tycker alltid att lediga dagar går på tok för fort. Mitt lov är snart slut och tiden har bara sprungit iväg.
  Vilken otur med lökarna. Även om rådjur är fina så kan de förstöra en hel del.

  Kram och god påskdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, rådjuren är ett gissel i våra trakter. Äter allt de ser. Har tyvärr intte hunnit vara så ihärdig med att preparera mina lökväxter i år. Tidigare år har det lyckats.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *