Påskdagen, utedag i vackert väder

Det var bara plus 2 grader när jag gick upp och bara ett par tiondelar till när jag gav mig av. Men det såg ändå ut att kunna bli en fin dag. Vilket visade sig vara ett rätt antagande.

Åkte T-banan till Hallunda. Det var första gången sedan pandemin startade som jag befann mig på T-centralen där jag bytte T-bana. Men det var en tidig söndagsmorgon och väldigt lite folk.

Vi skulle som sagt träffas vid T-banestationen i Hallunda och sedan ta en buss tre hållplatser. Därefter började vår vandring.

Det var klarblå himmel och vi gick genom skogen. Vi var en grupp på 16 eller 17 personer, men uppdelade i tre mindre grupper för att bättre kunna hålla avstånd.

Den syns nästan inte, den lilla blåsippan. Vi såg fler senare och på en del ställen var det riktigt många. Men det här var den första för mig i år.

Det finns en del sjöar i området och jag är inte säker på vilken det här är. Men inte Mälaren i alla fall. Tror jag. Den ser man senare och då ser man över till Ekerö.

Vid Sillvik stannade vi och hade vår matrast. Det var gott att sitta i solen och mumsa på sina mackor och dricka kaffe. Sillvik förvaltas av Föreningen Sillviks vänner och man har utställningar och konserter. Man kan också hyra stället. Men som med allt annat är det begränsat på grund av pandemin.

Från Sillvik är det inte långt till Sturehofs slott. Där har man en samling av Mariebergskakelugnar som jag ska se till att se inom en snar framtid. Man har visningar klockan 13 vissa dagar. Då kan man också boka Afternoon tea. Man kan också äta lunch eller i vissa fall middag. Blev enormt inspirerad. Ska bjuda med min son dit. Även om han inte skulle vara lika exalterad över kakelugnarna som jag så gillar han att äta god mat och att komma iväg på utflykter är alltid välkommet.

Från Sturehof följde vi vägen en bit och gick sedan upp i skogen. Det var skönt att komma bort från den livligt trafikerade vägen.

Vi hade sällskap fram till platsen där de som åkt bil parkerat och sedan gick vi övriga till Norsborgs T-bana.

Nu var det fullsatt minsann. Färre än hälften hade munskydd, trots att man tjatar om det vid varje station, och det kändes inte helt bekvämt att åka kollektivt.
Att åka in till T-centralen kändes uteslutet och jag bytte till Tvärbanan vid Liljeholmen och åkte till Solna Centrum. Därifrån Blå linjen.

När jag kom hem var jag både trött och hungrig. La upp lite mjukmat och tog sedan fram mat till mig själv. Skaldjurspaté, romsås och potatis. Underbart gott!

Efter maten tog jag ett varmt bad, för trots att det varit soligt och närmare 15 grader bitvis, kände jag mig frusen. Sedan gick jag och la mig för att sova middag. Bädden var egentligen redan upptagen, men med lite övertalning fick jag också plats.

Sov ungefär en timme och en kvart. Gick upp med tanken att plugga, men blev sittandes länge med en spännande mordhistoria i ljudboken. Gjorde kaffe och tog det lugnt.
Sedan kom jag på att det var ett nytt avsnitt av TV-serien Snöänglar och då kunde jag ju inte låta bli att se det.

Vid 21-tiden funderade jag på om jag skulle lägga mig eller göra något vettigt. Istället blev jag sittande en stund till, det är ju trots allt helg. Är så trött!

Det här inlägget postades i Aktiviteter med Stockholms vandrareförening, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Påskdagen, utedag i vackert väder

 1. Anita skriver:

  Vilken härlig utflykt. Så roligt att se lite nya saker. Här har det stormat och ingen sol på hela helgen. Vi tvingade oss ut på sjön för att ha den vanliga pimpeltävlingen och jag stannade på stranden och gjorde grilleld och eldade i bastun. Det blev bara ett par timmar sedan var vi genomfrusna. Jag gjorde som du lade mig i badet och sedan såg jag också snöänglar. Vet inte varför den heter så men det visar sig väl. Otäck är den också men har man börjat se kan man ju inte sluta.

  • Kraka skriver:

   Alltid roligt att se något nytt. Igår var det fantastiskt väder Idag (annandagen) har det varit snö oc minusgrader.

   Ja, Snöänglar är en otäck serie. Men man vill ju se hur det slutar.

 2. Micke skriver:

  Utflykter är tacksamt och trevligt, synd bara att folk inte följer restriktionerna, jag undrar så vad som rör sig i deras huvuden ibland när jag åker buss eller spårvagn här i stan.
  Här nöjer vi oss idag med att beställa från Foodora, vårt restaurangbesök för att fira bröllopsdagen imorgon är likt förra året inställt.
  Jösses vad vi ska fira nästa bröllopsdag om nu bara vaccinationen kommer i vår väg.

  Tillönskar dig en fin annandag påsk.

  • Kraka skriver:

   Man behöver komma ut lite i naturen. Men man måste vara försiktig.
   Önskar dig en bra annandag!

 3. Ingrid skriver:

  Det är något visst med årets första blåsippa. Har man väl sett den kan man slappna av sen och bara gå och njuta av dem.
  Jag ser också Snöänglar och är lite ambivalent när det gäller mina känslor när det gäller den. Jag blir arg, jag blir ledsen och jag tycker illa om……
  Ha en behaglig annandag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *