Så var det slut

Sov utan alarm och gick inte upp förrän vid 8:45. Planerade att sova några timmar på eftermiddagen också.

Började dagen med långfrukost. Efter att pojkarna fått mjukmatsfrukost förstås. Men de la sig att sova efter maten och jag kunde ta det lugnt i egen takt. Kingston la sig i hallen så han kunde ha koll på mig. Var Orvar la sig vet jag inte, han har inte samma kontrollbehov.

Något jag kunde konstatera direkt på morgonen var att det var alldeles vitt på marken. Så gick det med den våren… Fast det är väl typiskt aprilväder.

Bestämde mig för att göra en lista på dagens måsten och sedan kosta på mig mer kaffe och minst en timmes lyssnande på ljudbok.

Gjorde några måsten och på eftermiddagen gick jag och la mig. Sov tillsammans med katterna. När jag vaknade och gick upp drack jag kaffe, packade nattlunch, smorde in mina nya skor och packade ner dem och förberedde mig för det oundvikliga. För min del var påskhelgen över och det var dags att jobba igen.

Förra veckan köpte jag två par nya arbetsskor. De här svarta är redan invigda, på Karolinska Huddinge sjukhus. De vita, som är likadana fast annan färg, ska tjänstgöra för första gången inatt på Akademiska sjukhuset. Mina gamla skor ska pensioneras och tillbringa sin tid i stugan.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Uppsala. Bokmärk permalänken.

8 svar på Så var det slut

 1. Spännande att testa Akademiska, jag har varit där vid två tillfällen. En gång r min syster opererades som bebis 1988 och sedan en till gång när jag var 16 år och hälsade på min kusin som jobbade där. Vet faktiskt inte om hen jobbar där längre, förmodligen men med annat jobb 😅.

  • Kraka skriver:

   Jag jobbade på BRIVA, brännskadecentrum, 2016. Nu är jag där ett tag som inhyrd. Brännskadevård är en spännande gren av intensivvården. Men numera är hela vården, i stort sett varenda respiratorplats, belagd med en covidpatient. Just nu är det mer kaos än någonsin på Akademiska just på grund av den lavinartade ökningen av covid19-patienter.

   Önskar dig en fin tisdagskväll!

 2. Geddfish skriver:

  Viktigt att ha bra på fötterna, det tycker jag också.
  Så gott att få sova en stund med katterna, tänker rogivande.
  Min yngsta dotter kör MODs InstaTakeOver denna veckan, väldigt värt att kolla på.
  Nu snart nattabingen. Kram!

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att du haft ett drägligt arbetspass och sover gott nu, eller du kanske inte kommit i säng ännu.
  Trevlig tisdag i alla fall!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   jag sov inte när din kommentar kom, men jag orkade inte svara då. Nu har jag sovit och njuter av en kväll med studier och i sällskap med katterna.

   Hoppas du har en fin tisdagskväll!
   Kram

 4. Znogge skriver:

  Hoppas att det blev ett bra arbetspass och att skorna levererade. Viktigt att ha ordentliga skor förstår jag.

  Kram och god tisdagskväll!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, det blev ett okej pass, men väldigt mycket att göra. Jag tycker intensivvård är roligt (missförstå rätt, det är förstås inte roligt att människor är jättesjuka, men det är en intressant verksamhet). Jag hade två patienter, en postcovid och en frätskada (som faller under kategorin brännskada, men man skiljer på olika typer av skador relaterat till orsak). Jag tyckte jag sprang som en skållad råtta mellan rummen sm dessutom låg i olika korridorer.

   Skorna fungerade bra Jag väljer Ecco eftersom de passar mina fötter. Tyvärr är det svårt att få tag på den modell jag vill ha, den som inte har någon kappa eller slejf bak, en ”flipflop”. De passar mig bäst eftersom jag kan lägga upp benen på en stol och sedan jättesnabbt sticka fötterna i skorna och vara på benen om något larmar.

   Önskar dig en bra tisdagskväll!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *