Fem en fredag v. 14: Från knopp till tå

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur känns det i kroppen den här veckan?
 2. Vad gör du för att träna knoppen?
 3. Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre?
 4. Vad är vardagslyx för dig?
 5. Hur känns det i sinnet om våren?

 

 1. Jag är trött i både kropp och själ. Fryser och har ont i stort sett överallt. Skulle behöva vila ordentligt.
 2. Att lära sig nya saker är alltid bra för ”knoppen”. Pluggar, läser media och försöker hänga med. Spelar en del spel som kräver koncentration och tankeförmåga. Motionerar också en del, fast inte så mycket som jag skulle vilja.
 3. Att ligga i ett varmt skumbad gör vilken dag som helst bättre.
 4. Att disponera min tid utan att behöva be om lov. Att bo självsamt, ha ett eget hem där jag kan lämna en bok, eller något annat, på bordet när jag går ut och den ligger kvar. Min exman rakade ner mina saker i kassar och lådor så fort jag vände ryggen till och sa: ”måste få bort ditt skit”. Fick känna varenda minut att det inte var mitt hem, att jag var där på nåder och att jag i praktiken var hemlös. Men också tvärt om. Jag var tvungen att plocka och städa när jag kom från jobbet. Efter en arbetshelg och jag kom hem på måndagsmorgonen var det fullt med kladdiga intorkade tallrikar överallt, tomflaskor och tomma ölburkar, smutsvätt som runnit över från tvättkorgen och ringlade ut i hallen. I år är det 20 år sedan jag lämnade skitlivet. Jag känner fortfarande tröttheten i kroppen.
 5. Förväntan. Ser fram mot livet i stugan.

 

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

18 svar på Fem en fredag v. 14: Från knopp till tå

 1. Kina skriver:

  Så otroligt bra att du lämnade den mannen! Ska man bo med någon så ska det vara på gemensamma premisser. Det är viktigt att vara nyfiken och alltid vilja lära sig nya saker. Det tycker jag ger innehåll i livet! Ha det gott!

  • Kraka skriver:

   Trivs så bra med att bo med mina katter. De ger mig lugn och gemenskap.

   Ha det gott du också!

 2. Ingrid skriver:

  Jag saknar verkligen badkaret, men det fanns inget när vi flyttade hit och Åke tyckte att det var behändigare att duscha och på den vägen är det. Men nog är det underbart att få krypa ner i ett varmt bad med lite god badolja i. Det är verkligen lyx! Jag kanske skulle prata med rörmokarsonen en gång till……
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, ett badkar behöver inte vara så dyrt. Du kan säker till och med få ett begagnat. Vi fick ett av rörmokaren när jag köpte min sons lägenhet. Många tar ju bort dem och kasserar. Trots att det inte är något fel på dem.

   Ha en fortsatt bra kväll!
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Vilken tur att du lämnade den mannen för det hade aldrig blivit bättre!
  Här valde vi bort badkaren och jag har inte ångrat det för en sekund. Men smaken är som baken helt enkelt.

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   Ja, många vill inte ha badkar så det är bra att man kan välja hur man vill ha det.

   Ha en fortsatt bra kväll!
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Jag har ju badkar här och det sägs att det känns som att vara innesluten i livmodern med ett härligt varmt bad. Jag kan bara hålla med. Sen duschar jag mest.
  Fy för en sån karl, jag känner med dig. Har också upplevelser bakom mig i första äktenskapet. Men sen fick jag himmelriket med min Pusselbit.
  Trevlig fredag! Kram!

  • Kraka skriver:

   Jag badar dagligen när jag bor hemma. Eller när jag åker hem på kortare besök. Att bli av med badkaret vore traumatiskt.

   Ha en fortsatt bra fredag!
   Kram

 5. Lillian skriver:

  ÅÅÅÅ så skjønt å lese at andre også liker å ligge i et varmt skumbad og bare nyte livet.

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  sån tur att du lämnade den mannen! då förstår jag verkligen att du uppskattar att bo för dig själv och helt och hållet rår dig själv. maken badar, men jag har inte riktigt ro så jag duschar

 7. Paula skriver:

  Vilken söt stuga du ska tillbringa din sommar i! Jag har ingen stuga men bor ju i glesbygd på vischan så det tar ut varandra. femhundra meter till Älgsjöbadet. Men jag skulle när som helst byta det mot ditt badkar! Har inte haft badkar på över 20 år! Fast, ge mig en bastu istället så blir jag ännu lyckligare. Efter fyra äktenskap och flera bedrövelser är jag självbo med två katter och en hund, har aldrig haft det bättre, Heja dig

  • Kraka skriver:

   Haha… Ja, jag vill bo i en svamp annars får jag kramp sjöng ju Electric Banana Band. Någon svamp att bo i har jag inte, men en gul kolonistuga. 🙂

   Ha en fin lördag!

 8. fri tid är värdefullt

 9. Robert W skriver:

  Vi bytte ut vårt badkar mot en duschkabin, för badkaret var så litet att man inte kunde krypa ner ordentligt i det. Men jag skulle gärna vilja ha ett riktigt badkar. Att kunna krypa ner i det varma vattnet och drömma mig bort.

 10. Pingback: Fem en fredag v. 15: Konsumtion - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *