Från morgon till kväll

Klockan var runt 9 när jag åkte iväg. När jag kom hem var klockan närmare 21, närmare bestämt 20:55.

Vi skulle träffas vid Säby gård klockan 10:00. Det ligger inte så långt härifrån och det finns en bra parkering. Jag tog bilen för att slippa åka buss en vardag och för att jag tnkte uträtta ett ärende på vägen hem.

Det finns gott om hästar vid Säby. Jag tittade lite på dem medan jag letade efter caféet.

Dagens vandring var runt Säbysjön, som vanligt en vandring på cirka 1 mil.

Vi gick ner till fågeltornet vid Säbysjön och vi som ville gick upp i tornet. Det var inte jättemånga fåglar att titta på. Men jag såg ett andpar som låg tätt intill varann. Ser du dem?

Vi gick tillbaka upp till vägen runt sjön och fortsatte vår vandring. Efter ungefär 7 kilometer hade vi rast vid Översjön.

Jag smet upp i skogen en stund och trodde jag hade koll på gruppen. Men när jag kom närmare visade det sig att det var en annan grupp jag såg.

Men när jag tittade mig omkring såg jag att mina vandringskamrater satt lite längre upp.

Efter rasten fortsatte vi utefter sjön tillbaka till Säby gård. Det var ungefär 3 kilometer dit.

Här är vi precis mitt över sjön relaterat till fågeltornet. Det syns till höger om träden i mitten.

Säbysjön och ett vackert träd. Järvafältet har så mycket natur att bjuda på.

När vi var tillbaka och sagt hej då till varann gick jag in på caféet och drack kaffe och åt en dammsugare. Hade blivit sugen på det när jag läste Znogges inlägg i morse.

Jag vilade rätt länge och drack påtår. Sedan åkte jag och hämtade vin jag beställt. Typiskt nog hade jag valt att det skulle komma till Rotebro, inte till Barkarby som jag brukar.

När jag kom ut från Systembolaget och skulle öppna bilen hade min dörröppnare gått i bitar. Bara så där. Jag kunde omöjligt få ihop den hur jag än försökte. Bestämde mig för att åka och be Peter, som jag köpte bilen av, att hjälpa mig. Det blev en lite oplanerad utflykt, men han fick ihop den. Om den skulle gå isär igen skulle jag återkomma.

Jag orkade inte besöka någon affär, inte göra någon extra utflykt, inte någonting. Jag var trött. Men jag svängde av till Upplands Väsby centrum och köpte en luvjacka som jag tänkt ha under långvästen jag köpte i Tingsryd. Sedan åkte jag till Cirkel K och köpte en korv med bröd. Kände mig jättehungrig.

Kom på att jag skulle ringa F och fråga om vi skulle dricka det där kaffet vi inte fick dricka igår. Ville i så fall åka innan jag körde in bilen i garaget.

Vi åkte till Barkarby, till Max. Jag hade ju ätit så jag drack kaffe och åt en glass.

Vi åkte sedan till MAXI eftersom F behövde diverse saker. Jag köpte glödlampor efetrsom min ena kökslampa gav upp häromdagen. Köpte ett par färdigrätter också att ha i frysen när jag är trött och inte orkar laga något. Har egentligen an massa mat, men inget osm inte behöver kompletteras med potatis, ris eller pasta.

Innan vi åkte hem svängde vi in på macken hemma och jag tvättade bilen. Det var verkligen välbehövligt. Jag vill gärna ha sällskap i biltvätten som jag tycker är lite obehaglig. F retade mig lite för det och sa: ”Och du säger att du är psykiskt frisk? Du är ju vuxen mamma!”

När jag kom hem var jag utmattad. Utfodrade pojkarna med mjukmat och la mig sedan i badet. Hade behövt plugga några timmar, men jag var alldeles för trött.

Det här inlägget postades i Aktiviteter med Stockholms vandrareförening, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Från morgon till kväll

 1. Znogge skriver:

  Förstår mer en väl att du kände dig utmattad för det blev en lång och intensiv dag. Samtidigt så är fysisk trötthet den rätta. God fika fick du dessutom så nu sitter jag och blir sugen på en själv 😉

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Inte att undra på att du var trött efter den dagen, men mycket fint fick ni se.
  Hoppas att du har en lugn och skön torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *