Onsdag, känns som fredag

Efter en arbetsvecka som sträckte sig lördag kväll till onsdag morgon är det kanske inte konstigt att jag haft känslan av att det är fredag. Om någon tycker att min arbetsvecka var kort så är det för att jag gjort många timmar per pass, totalt har jag jobbat 41 timmar effektiv tid på 3½ dygn. Från klockan 07:30 i morse är jag ledig några dagar.

Förmiddagen sov jag och vad som hände innan jag fångade eftermiddagen och kvällen kan du läsa om här.

Jag åkte till IKEA och köpte två varma täcken. Jag vaknar flera gånger av att jag fryser och behöver mer värme i sängen så jag kan sova bättre. Jag hade kollat vilka täcken jag ville ha och kunnat konstatera att i natt fanns 120 stycken i Barkarby. Eftersom jag bara skulle ha två och jag dessutom inte tror att varma täcken är något som har strykande åtgång nu när vårvärmen är på väg så kände jag mig säker på att det skulle finnas när jag kom dit.
Jag köpte också två dynor att ha till mina nya Äpplaröstolar.

Jag var sugen på att dricka kaffe och äta något. Restaurangen är stängd på IKEA och cafeterian vid utgången har infört att man inte får sitta ner och äta/dricka. Istället får man stå upp. Alltså står folk i klungor. Hur var det nu? Kunde coronavirus skilja på om folk sitter eller står när de äter och bara angripa dem som sitter? (Obs, ironi!)

Jag åkte till Biltema istället. Där får man numera bara gå in utifrån pareringen eftersom man då får sitta fler vid borden. Går man in via butiken får man bara vara en person vid varje bord. Självklart vet coronavirus vilken dörr man gått in genom. (Obs, även detta är ironi!)

Åt en tunnbrödsrulle och drack kaffe. Sittandes. Ensam. Utan sällskap av coronavirus. Trots att jag satt ner. Troligen hade viruset loggat in på 1177 och sett att jag hade ett stort antal antikroppar efter min vaccination. (Nej, en så allvarlig sjukdom ska man kanske inte skoja om. Men jag kan inte låta bli att göra narr av vissa regler och rekommendationer som verkar dåligt genomtänkta.)

Efter min fikastund åkte jag och tankade bilen. Dels för att den varnade för låg bränslenivå men också för att jag ska köra en längre sträcka imorgon.

Därefter iväg till Rotebro. Först till dem som bytte däcken för att de skulle efterdra bultarna. De hade sagt att jag skulle komma tillbaka efter 10 mil, men jag hade kört mer än så. Men nu är de i alla fall tilldragna.

Shopping på Stora Coop. Kattmat, några saker F ville ha och, faktiskt, en elgrill. Jag har länge tänkt köpa en, men inte hittat någon jag ville ha. Men just nu hade de extrapris på precis rätt modell. Vill man grilla bara åt sig själv är en elgrill väldigt praktisk. F blev också glad när jag berättade att jag köpt en nu. I sommar hoppas jag han hinner vara i stugan lite mer.

När jag kom hem diskade jag, fixade håret och tog ett varmt bad. Slutligen satte jag mig vid köksbordet med ett glas rött och de där goda kexen med grönkål och havssalt.

Kingston höll mig sällskap i köket. Orvar hade varit med mig i badrummet. De verkade delat upp tiden mellan sig då de skulle passa mig. Mina fina pojkar.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Onsdag, känns som fredag

 1. Znogge skriver:

  Efter det arbetspasset så ska du verkligen få känna att det är fredag, den saken är säker. Även om Covid-19 är en mycket allvarlig sjukdom så kan man få ironisera när vissa regler framstår som helt ologiska…

  Kram och god torsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Det är många konstiga regler världen över när det gäller covid-19. I Wales t e x fick man ett tag inte träffas utomhus, en i sin egen trädgård, men man kunde ta emot ett par gäster om man höll sig inomhus??
  Onsdag har alltid varit en lite speciell dag i veckan. När jag jobbade som hembiträde var jag ledig på onsdag eftermiddag, piglördag kallades dagen. För sen fick man ju i gengäld jobba på lördag förmiddag.
  Hoppas att det inte snöar i dag! Här är det regn och ynka 3º som gäller.
  Ha en skön torsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Här (Husby/Kista) snöar det ymnigt. Jag ska till Trosa och där ska det snöa hela dagen enligt väderrapport.

   Ha en skön dag!
   Kram

 3. Micke skriver:

  Jo, mycket ironi blir det i dessa tider, enda sättet att stå ut med knepiga rekommendationer som man inte förstår hur de kom på att använda sig av.
  ”Efterdra” bultarna på däcken är viktigt, en gång tappade jag nästan ena framhjulet pga att jag inte gjort det, har aldrig missat det efter den händelsen.

  Elgrill har vi också funderat på, det enda vi får ha på vår balkong och det är ju inte alltid man orkar gå ner på gården med den vanliga grillen.
  Finns ju en uppsatt för alla hyresgäster att nyttja vid behov men vi föredrar vår egen.
  Men en elgrill tror jag vi ska införskaffa iallafall.

  Ha nu en skön torsdag med din ledighet, härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *