Fem en fredag v. 16: Veckogöra

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad gör du sällan på måndagar?
 2. Vad händer ofta på tisdagar?
 3. Om du ska ha ”Lill-lördag”, vad gör du en onsdag?
 4. Vad är det bästa med torsdagar?
 5. Hur ser dagens fredag ut?

 

 1. Går sällan på museum eller teater. De flesta av dessa är stängda på måndagar.
 2. Numera händer inget särskilt. Men ”förr” gick jag på veckomässan i Kista kyrka. Om jag inte jobbade förstås.
 3. Lill-lördag, eller piglördag som är ursprunget till traditionen (pigorna hade ledigt på onsdagskvällen eftersom de jobbade på lördagen), är ingen tradition jag har någon egen relation till eftersom jag jobbat skift i stort sett hela mitt yrkesliv. Alla dagar är av två slag, arbetsdagar eller lediga. Oavsett vad dagen heter.
 4. Kan inte komma på något speciellt med just torsdagar. Har aldrig haft några regelbundna veckor.
 5. Dagens fredag (igår) började med frukost på Bomans i Trosa och sedan var det dags att packa och checka ut. Åkte hem, vilade tillsammans med kattpojkarna. Kvällen innehöll huvudsakligen studier och tittade på ett TV-program på play. Sedan var det sovdags.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fem en fredag v. 16: Veckogöra

 1. Geddfish skriver:

  Kul med dina svar! Känner som du att det inte finns någon regelbundhet i vardagarna.
  Så härligt du har haft det på hotellet, riktig husmorssemester!
  Kram!

 2. Znogge skriver:

  Jag har inte någon speciell relation till veckodagarna heller mer än att jag återgår till gruvan på måndagar.

  Hoppas att din arbetshelg blir dräglig.

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Nu när man här friherrinna är det inte helt lätt att hålla en ordentlig regelbundenhet i veckorutinerna. Fast jag försöker i alla fall hålla helg så att jag känner att nu är det lördag och nu är det söndag. Vardagarna blir lite hopp som happ!
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 4. Micke skriver:

  Det är samma här, antingen arbetar man eller så är man ledig, så är det ju.
  Har försökt att komma på några rutiner här för veckodagar men kan inte komma på en enda, det blir vad det blir kan jag känna.
  Torsdagar för mig innebär oftast lång arbetsdag, möten och sådant, hade jag helst sluppit men man fullgör ju sina åtaganden iallafall.
  Sen ser jag ju fram emot fredagens förstås, enda dagen på veckan som är fullt acceptabel 😉

  Ha det fint nu Kraka.

 5. Kina skriver:

  Mitt liv var mycket mer inrutat när jag jobbade. Nu är det lite hipp som happ, men det tycker jag är skönt. Ha en fin helg!

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  frukost på Bomans låter härligt! torsdagen brukar ju vara bra för att det är fredag nästa dag

 7. Pingback: Fem en fredag v. 17: Kunskap - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *