Hur är det ens möjligt

Sitter och fixar med överföringar och månadens räkningar. Passar på att titta på min lönespec från Karolinska Huddinge och får ögonen på min tjänstledighetskvot. Den är 9,33 står det.

Inte nog med att det är en orimlig siffra i sig. Man kan inte ta tjänstledigt från en timanställning. Dessutom. Vem skulle ens ta tjänstledigt om det kostade 9,33 gånger den lön man skulle fått? Alltså: 1 dag ledigt skulle det dras 9,33 dagar för.

Man har helt klart dålig koll. Inte undra på att man påpekat att jag lagt in för få timmar. Har man en tillsvidareanställning så finns det ett lägsta antal timmar som får läggas. Man kan alltså lägga färre timmar till en viss gräns och sedan jobba tillbaka dem i nästa period. Eller att man har innestående från förra perioden. Men en timanställning innebär att man bara är anställd ”per gång”. Det syns tydligt på mina sidor i Heroma (ett webbsystem man använder). Men att man lägger en tjänstledighetskvot på en timanställd är naturligtvis galet. Jag förstår naturligtvis att den är räknad på avstånden mellan mina pass, men själva ”grejen” är bara intressant om man har en månadslön. Jag får lön per fullgjord timme.
Förresten har jag börjat ”översätta” mitt arbete i saker. Typ hur många timmar kostar min bil? Hur många timmar kostar mitt boende? Stugan? Katternas mat, sand och tillbehör? Och så vidare. Jag är ju lite räkne- och tabellfreak…

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hur är det ens möjligt

 1. Ingrid skriver:

  Jag är, eller har i alla fall alltid varit, lite räknefreak jag också och velat ha koll på allting. Förr när vi hade gården skötte jag bokföringen och jag bokförde allting och hade stenkoll på vart varenda öre tog vägen. Alla konton stämdes av varje månad och inte bara gårdens utan även privatkontona. Jag berättade det för en bekant och sa att jag visste exakt hur mycket pengar som gått åt exempelvis till mat, sjukvård, frissan, kläder, möbler mm mm. Hon bara tittade på mig och så sa hon: ”Vill man verkligen veta det……?”
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

 2. Geddfish skriver:

  Jag har också alltid haft koll på ekonomin och bokfört. Så träffade jag make nr 2 och han var än värre. Så vi körde Hemekonomiprogrammet och visste precis allting. När jag blev änka så drog jag ner bokföringen men har ff stenhård koll på mitt handhavande. Det är viktigt, tycker jag 😀
  Trevlig måndagkväll och kram!

 3. znogge skriver:

  Hmm… Så märkligt! Nu är väl inte tjänstledighet aktuellt för dig men konstigt ändå. Du har ju inte den formen av anställning. Ganska så intressant att räkna på det sättet även om jag själv aldrig gjort det. Kanske dags att börja. Däremot har jag stenkoll på våra utgifter och vad som kostar vad. Det är en självklarhet tycker jag.

  Kram och god måndagskväll!

 4. Micke skriver:

  Är mycket för att ha ”koll” på inkomster och utgifter, det måste man ju, fast jag skulle nog diagnostiseras för något om en psykolog skulle utreda mig, har stenkoll här ju 😉
  Men viktigt är det ju trots allt.

  Känner en och annan som INTE har koll, inte bra det där.

  Ha en fin kväll Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *