Sista rycket

Snart, bara en natt kvar, ska jag vara ledig från arbete en hel vecka. Men då ska jag ta tag i allt annat som blivit liggande förstås. De senaste 9 dagarna har varit intensiva, har jobbat 142% beräknat på arbetstid 38,25 veckotimmar. Jobbar man enbart natt är det sällan heltidsmåttet, i Stockholm är en heltid natt 32,32 veckotimmar. Men jag valde att räkna utifrån det lagstadgade heltidsmåttet för skiftarbete.

Hur som helst så hade jag en jobbig helg. Valborg jobbade jag kväll, lördag och söndag gjorde jag två nattpass. Jag hade två brännskadepatienter, i varsin korridor, och gick hela tiden mellan dem. Alltid var det något som skulle göras. Två patienter i respirator, en med dialys och en massa läkemedel som skulle blandas och hanteras. Jodå, det fanns att göra. Natten mellan söndag och måndag gick jag 10128 steg inne på avdelningen det var något liknande mellan lördag och söndag också men jag minns inte exakta siffran.

Inte hann jag sova så värst mycket heller, men jag har planerat in för fri sovning under kommande ledighet.

Förra natten var jag på Postop KS-HS och hade det helt okej. Hoppas att kommande nnatt också blir relativt lugn. Jag känner mig lite sliten.

Blommande på Akakdemiska sjukhuset Uppsala

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Uppsala. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sista rycket

  1. Znogge skriver:

    Med tanke på hur mycket du har jobbat de senaste nio dagarna så är du verkligen väl förtjänt av en kommande ledighet. Hoppas att arbetsnatten inte blir alltför krävande även om jag självklart förstår att det alltid finns att göra. Sedan kan du förhoppningsvis njuta av ledigheten även om även den bjuder på några ”måsten”.

    Kram och ha en bra natt!

  2. Ingrid skriver:

    Då hoppas jag att den här natten också blir lugn och att du sedan hinner återhämta krafterna och hinna i kapp med allt annat.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *