Åh, regniga dag

Åh, regniga natt sjöng en gång i tiden Anna-Lena Löfgren. huruvida det kommer att regna i natt eller inte bryr jag mig inte om. Men det regnade på mig idag när jag var i stugan. Eller var vid stugan för det regnar tack och lov inte in i alla fall.

Isen var borta i kylen, eller nu ljuger jag igen, för den låg i baljan jag satt under som droppskydd. Delar av isen från igår låg kvar på gräset ute. Så ingen ska komma och påstå att det är varmt ute än.

När jag fixat klart med kylen bar jag ut disk jag hade stående från den vattenlösa vintern. Värmde vatten och diskade. Sedan kom regnet. Disken blev med andra ord ordentligt sköljd.

Bestämde mig för att åka hem. Men det var ingen bra idé skulle det visa sig. Trafiken stod helt still på Nynäsvägen in mot stan. Körde rakt genom Cirkel K och ut på andra sidan och uppför backen och var sedan nästan vid stugan igen. Men istället för att åka tillbaka åkte jag till Port 73 i Haninge för att äta och köpa kaffe och en kylskåpstermometer.

Började med att äta. Laxgratäng och sedan kaffe och en god kaka, som jag ju aldrig kommer ihåg vad de heter. Citroncannoli eller något sånt.

Var inne på Lindex och shoppade lite underkläder och inne på Coop Forum. Men eftersom de inte hade kylskåpstermometrar blev jag tillräckligt irriterad för att glömma köpa det där kaffet. Får försöka komma ihåg det innan jag åker till stugan nästa gång.

Gick in på Jula och frågade om de hade kylskåpstermometrar. Tjejen kollade i deras dator och sa att nej, det har de inte. Då kom hennes manliga kollega och han verkade helt tappad bakom en vagn. Han gjorde sig lustig över mig för att jag frågade efter något så märkligt. Jag hade lika gärna kunnat fråga om de hade en förgasare till min rymdraket. Han visade tydligt att han ansåg att kärringen (jag) var galen.

Gick ut i bilen och googlade. Jodå, på hylla H046 skulle de ligga. Det gjorde de också. Däremot tog jag aldrig reda på var de hade reservdelar till rymdfarkoster. Om de nu har det. Tvivlar faktiskt lite. Fast bara lite…

Åkte tillbaka till stugan och la in termometern i kylen. Sedan åkte jag hem. Trafiken hade lugnat ner sig och det rullade på fint.

Hemma fick kvällen fyllas av pluggande, ljudbok, räkor (jaja, pojkarna fick också smaka), lite sociala kontakter via sms, flera koppar kaffe och ett varmt bad. Sedan var det sovdag!

Mina fina pojkar. Kingston och Orvar.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Åh, regniga dag

 1. znogge skriver:

  Men ärligt talat, vad är det för konstigt med en kylskåpstermometer tänker jag? Det är väl en vanlig produkt eller… Suck säger jag bara.
  Det blev i alla fall en bra kväll och vackra katter har du.

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Kan man ju undra. Många unga män verkar vara rätt ”tappade bakom en vagn” idag. Men lite branschkunskap kan man väl få begära?

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *