Klockan var nästan tolv

Jag vaknade redan vid halv sju, men efter ett snabbt toabesök kröp jag ner under täcket igen och somnade om. Klockan var nästan tolv när jag vaknade. Riktigt bra med tanke på att jag skulle jobba på natten. Då skulle ingen middagslur behövas.

Drack lite kaffe och åt en bulle jag hittade. Insåg att jag skulle behöva fylla på bröd i frysen. Det jag köpte hade hamnat i frysen i stugan.

Tittade på Gökotta från Djurgårdskyrkan, en fin gudstjänst i naturen. Saknar verkligen möjligheten att gå på gudstjänst, konserter och annat meningsfullt. Är så trött på denna pandemi. Som jag dessutom tror kommer att finnas med oss länge än. Idag är siffran 11% vaccinerade i Sverige. För, oavsett vad de försöker tuta i oss, så behöver man båda sprutorna innan man kan anse sig vara vaccinerad.

Gjorde mer kaffe och ringde F, men han svarade inte. Säkert upptagen med något. Vi skulle bestämma när vi kunde byta den där skjortan, den var för trång i ärmarna. Jag kände mig rastlös och hade svårt att komma igång med något. Annars har jag tusen och en saker som behöver göras.

Jag blev sittande, sedan liggande i badet, medan jag lyssnade på nästa bok i serien om Barbarotti, Styckerskan från Lilla Burma. Men till sist fick jag i alla fall lite fart och fixade nattlunchlådan, diskade, rengjorde katternas vattenfontän och plockade ihop till återvinningen. Denna eviga flod av förpackningar.

Sedan var det nästan dags att åka och jag bestämde mig för att ge mig av lite tidigare för att ta vägen förbi en affär och inhandla något gott till kaffet åt mig och mina kamrater. Det var ju Internationella sjuksköterskedagen igår och idag Kristi himmelsfärd.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Klockan var nästan tolv

 1. znogge skriver:

  Hoppas att nattens pass avlöper planenligt. Omtänksamt av dig att fixa fika för alla behöver det lilla extra när det blir mycket.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Då önskar jag dig en lugn natt på jobbet. Inte nog med att det är Kristi himmelsfärds dag i dag, jag hade totalt glömt bort att det också är Folknykterhetens dag och inte har jag läst något om det heller, så jag fick googla för att se om det stämmer och det gör det. Jag tog ett glas rosé till mina varma mackor i kväll. Det var väl totalt fel då förstås. Man skulle ha hållit sig till mjölkglaset.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Klart du skulle ha ett glas rose! Jag hade faktiskt också glömt det där med folknykterheten. Men jag klarade mig eftersom jag skulle jobba. Annars hade jag nog också fått i mig ett glas.

   Kram

 3. Micke skriver:

  Utan lite fika ibland så tror jag vår skola skulle gå under, det är ju där man löser alla världsproblemen tror jag.
  Tror det var hos dig här jag läste för första gången om vattenfontän till katterna, inspirationen ledde till en variant av ”vattenanordning” i vår hall, katterna älskar den.
  En till ska vi snart köpa så de har en ute i köket också.

  Hoppas på ett fint arbetspass kommande natt för dig Kraka.

  Ha en fin dag.

 4. skogsnuvan skriver:

  Hoppas att du får en lugn arbetsnatt utan större katastrofer. Det är i alla fall riktigt fint väder nu så jag har tillbringat sista veckan utomhus från morgon till kväll. Nu ska det odlas och planteras och fixas i rabatter. Känns bättre nu när man kan vara utomhus igen. Ha det fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *