Fem en fredag v. 19: Överflöd

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad har du för mycket av hemma?
 2. Vad skulle gärna få fyllas på automatiskt i din kyl?
 3. Vad är det mest onödiga i världen?
 4. Vad är något du alltid har att ge till andra?
 5. Vad kan du göra hur många gånger som helst utan att tröttna?

 

 1. Just nu har jag massor av torrvaror i dubbletter från det jag tog hem från Stojby. Men de ska till stugan och gå åt under sommaren.
 2. Lightläsk kanske. Fast jag brukar föredra den rumstempererad. Annars är väl  jäst en bra kandidat. Det finns aldrig hemma när jag känner för att baka. Jag gillar inte torrjäst så det är inget alternativ.
 3. Konflikter på alla nivåer. Från krig till tjafs och allt däremellan.
 4. Ett lyssnade öra. Jag kan troligen inte lösa dina problem, men jag är alltid beredd att lyssna.
 5. Tro’t eller ej, vi har alla våra böjelser. Jag älskar att gå runt på IKEA och bara titta på saker, planera, drömma.

 

*Bilden är inte från IKEA, den är från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 19: Överflöd

 1. Znogge skriver:

  Att lyssna är en mycket god egenskap men alla besitter inte den. Våga tala vilja lyssna är den optimala kombinationen.
  Själv vågar jag knappt inte säga det men jag tycker att IKEA är klart överreklamerat!

  Kram och njut av din lediga kväll!

  • Kraka skriver:

   Jag älskar verkligen IKEA och har nog bara något enstaka bord, som jag fått begagnat och som ska iväg med tiden, som inte är från IKEA. I stugan har jag däremot ett antal möbler som kommer från annat håll, men inget jag köpt nytt.

   Ha en riktigt fin och bra lördagskväll!

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vi hade en bussreseguide en gång, som älskade IKEA. Hon pekade ut vartenda IKEA vi passerade och beskrev det i entusiastiska ordalag. Själv har jag inte besökt så många, men visst är det trevliga ställen att gå och botanisera i och något gott att äta kan man alltid få.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Just nu är möjligheterna att äta väldigt begränsade. Annars åt jag ju lunch där ofta. Jag bor nära IKEA i Barkarby och det tar inte många inuter med bil och kniper det kan jag gå dit.

   Ha en fin helg du också!
   Kram

 3. Paula skriver:

  Jäst? Ja där ser man, jag bakar inte så mig har tanken inte slagit. Inte dricker jag läsk heller, men kylen är full av kallt vatten! Ikea-varuhus har jag inte besökt sedan 90-tal. Kanske blir det ändring nu då jag snart flyttar närmare ett Ikea…

  • Kraka skriver:

   Jag bakar en del, av och till. Kommer ofta på att jag vill baka sent på kvällen och då är det bökigt att få tag på jäst.
   Jag bor nära en IKEA och då faller det sig naturligt att tillbringa tid där…

 4. Pingback: Fem en fredag v. 20: Oväntat besök - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *