Som en dyrbar diamant, en ledig lördag

Nej, riktigt så illa är det nog inte. Jag är ledig rätt mycket. Men av och till är det just helgerna jag jobbar.

Imorse, lördagsmorgon, vakade jag av efter två nätter. Helt okej nätter utan större katastrofer. Inga långliggare, 12-24 timmar, bara uppvakspatienter.

På torsdagen tog jag med en tårta dels för att det var röd dag, men också för att det dagen innan varit Internationella sjuksköterskedagen.

Inget märkvärdigt, en fryst Prinsesstårta. Tog faktiskt med mig fikabröd även på fredagen, en fryst jordgubbspaj, men den glömde jag ta bild på. Ni vet, även solen har sina fläckar.

Idag har jag sovit, druckit eftermiddagsmorgonkaffe och tittat på Muren, dagens program som släpptes klockan 02 inatt på play.

Sedan på med paltorna och iväg på shopping. Bröd stod överst på den fiktiva listan. Sen stod väl egentligen inget mer, men dessa ”note to mind” kan ju alltid efterkonstrueras efter stundens gottfinnande.

Hade lite svårt att bestämma mig för vilken Coop jag skulle åka till men bestämde mig till sist för den vid Bromma Blocks. Främsta skälet var att de har ett eget bageri där de gör väldigt gott bröd.

Köpte bröd, mjukost, mjukmat åt pojkarna, ostbågar och hudcreme. När jag kom ut i bilen ringde jag och beställde en Spångamacka med tonfisk. Den skulle vara klar om 10 minuter och det var nog ungefär vad det tog att åka dit.

En Spångamacka är en sallad som ligger i en skål av pizzabröd. Det finns olika fyllningar, men min favorit är nog den med tonfisk.

Åkte hem och åt. Pluggade en stund och insåg att de timmar jag sovit var alldeles för få. Bestämde mig för att satsa på sömn. Hur morgondagen blir beror på vädret och på dagsformen.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Som en dyrbar diamant, en ledig lördag

 1. znogge skriver:

  Bra att du unnar dig att sova ikapp för det behövs för att orka.
  Mackan såg ytterst delikat ut!

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag behövde sova ikapp. Mackan är verkligen god, men lite annorlunda. Sallad i pizzabröd.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Den där Spångamackan ser spännande ut. Nästan som en calzone!
  Hoppas att du får sova gott och vakna till en härlig söndag.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är en spännande anrättning. Första gången jag hörde talas omm den tyckte jag det verkade märkligt och inte riktigt klokt. Men den är verkligen god.
   Har inte ätit en sådan sedan långt före jag flyttade ner till Småland så det var verkligen på tiden.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *