Söndagstråk utan bråk

Alarmet ringde klockan fem. Men det skulle inte bli någon utflykt idag heller. Jag var rosslig och då ska man ju stanna hemma och inte träffa folk. Trodde nog inte att det var någon varken känd eller okänd infektion utan snarare något i allergibranschen. Men en blick ut genom fönstret avgjorde saken. Det var jämngrått ute och risk för regn lockar sällan mig. För att inte säga aldrig. Kan jag så väljer jag bort vandringar i regnställ. Dessutom hade jag en del annat att ta itu med.

Hur som helst gick jag upp, pojkarna fick frukost. Själv nöjde jag mig med kaffe. I alla fall för stunden för innan jag gick och la mig ett par timmar till åt jag två mackor. Lyssnade på ljudbok och hoppades på att det skulle bli en ny start på dagen vid  niotiden. Har väl sagt att inte heller tidiga morgnar är min grej.

Någon gång mellan 10 och 11 gick jag upp. Då var det dags för frukostrepris. Tog det sedan lugnt en stund innan jag klädde mig.

Gick en tur med två stora kassar till återvinningen. Denna flod av förpackningar förbryllar mig. Ofattbart att det är så mycket.

Vädret var inget vidare, men det är i alla fall grönt ute.

Bestämde mig för att fixa matsäck och åka ut till Görväln och sätta mig med min bok. Den filosofiska alltså, inte den av Håkan Nesser.

När jag kom dit var det folk överallt. Hittade till sist en bänk att sitta på, men då började det bli både mer mulet, blåsigt och riktigt kyligt. Drack i alla fall mitt kaffe och efter en stund blev det en plats ledig med ett bord. Flyttade ner dit, men insåg att det var alldeles för kallt att sitta och läsa.

Gick en kortare promenad och satte mig en stund vid ångbåtsbryggan. Men då började det regna. Alltså var det dags att åka därifrån. Ett riktigt bra beslut för efter en stund regnade det så pass att jag var tvungen att ha vindrutetorkarna på kontinuerligt.

Åkte till Coop i Bromma Blocks. Jag har kommit in i en sushiperiod och riktigt längtade efter efter sushi till middag.

Man har färsk, fin sushi i olika förpackningar. Jag valde en som även innehöll lite sallad.

Åkte hem, klockan var mycket och det var dags för middag. Tittade på avsnitt 2 av De utvalda barnen om en Waldorfskola. För det är nog viktigt att man håller i minnet att det just är en speciell Waldorfskola det handlar om. Alla Waldorfskolor är inte skvatt galna. Trots allt. Dessutom blev Solviksskolan utesluten ur Waldorfsällskapet. Lite på samma sätt som Knutbyförsamlingen blev utesluten ur Pingströrelsen. Den där Pär verkar ju helt rubbad, säger ”det rör mig inte i röven” när han hör hur illa många farit av det som de blev utsatta för.

Tog ett långt, varmt skumbad och tvättade håret. Satte mig sedan i köket med kaffe och ett par After Eight. Söndagen var nästan slut och måndagen stod i startgropen. Kingston förväntade sig lite nattamat, den mjuka sorten, sen kunde jag få gå och lägga mig sa han. På katters vis.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Söndagstråk utan bråk

 1. Ingrid skriver:

  Det är lite kämpigt nu när man så gärna vill vara ute och det inte går riktigt bra. Frysa är absolut inte trevligt. Igår satt jag inne och läste, annars läser jag mest på somrarna när jag kan sitta ute, i solen om det är kallt, i skuggan om det är varmt.
  Och tänk att jag har aldrig ätit sushi! Det finns med på min Bucketlist, så någon gång ska det bli av.
  Ja du, den där Per verkar mer än störd! Sen kan man ju fundera över varför inga föräldrar reagerade på t ex all mobbning. Varför tog de inte sina barn ur skolan. Intressant är det i alla fall!
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag tror att förklaringen ligger i att man tillhör en sekt/sektliknande sammansättning. Det är oerhört svårt att bryta sig ur den gemenskapen, oavsett vad som händer. En av flickorna svara på frågan varför man inte gjorde polisanmälan och sa då att hennes syskon inte kunde gått kvar på skolan i så fall. Jag skulle vilja utvidga till att familjen inte skulle kunna bo kvar i Järna, inte vara en del av den gemenskap de byggt hela sitt liv på. Alltså på samma sätt som det tog tid innan allt(?) avslöjades om Knutby.
   Jag tänker också på det som skedde runt Tomas Qvick där Margit Norell stod för en sektledarliknande makt över stora delar av både polis och rättsväsende.
   Just Knutby och Tomas Qvick har jag läst det mesta om. Men det här med Solviksskolan var nytt för mig. Jag är hyggligt insatt i både antroposofi och teosofi, antroposofin är ju en utbrytning från teosofin. Men på Solviksskolan gjorde man en helt egen tolkning av Rudolf Steiner och blev sedemera uteslutna ur antroposoferna. Precis som Knutby blev utesluten ur Pingströrelsen. Det är därför transparens är så viktigt, att man inte kan få verka i det fördolda. Vi har ju en hel del privatskolor med dunkla syften och privat är privat och insynen är i stort sett noll. För att tala klarspråk: fundamentalism är det jag har i åtanke.

   Önskar dig en bra fortsättning på en glad måndag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vädret har inte varit helt samarbetsvilligt så det var helt rätt beslut att åka hem. Även om det är skönt att vara ute så finns det ändå gränser för ens tapperhet. Sitta och läsa samtidigt som man fryser fungerar i alla fall inte för min del.

  Visst är det viktigt att ha i åtanke att det enbart gäller en skola och självklart kan man inte dra alla över en kam. När det gäller skolor så är det oerhört viktigt med insyn i verksamheten för det finns friskolor som tror att styrdokumenten inte gäller dem.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Precis! Det behövs full transparens. Speciellt när det gäller skolor och barn är det viktigt för de är både påverkbara och lojala. Dessutom lätta att skrämma till tystnad.
   Det finns så mycket bra med waldorfpedagogiken. Men har har det verkligen gått över styr och vad jag frstår så gick många ut utan att varken kunna läsa, skriva eller räkna. Utöver alla andra trauman de tog med sig.

   Ha en fortsatt bra dag!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *