Elva grader och femton kronor

Idag kom jag upp klockan 05:03 efter att ha snoozat en kvart. Frukost och packning av dagens behov av prylar och sedan iväg. Höll nästan på att glömma krukorna. Fick gå in och hämta dem.

Det var 11 grader ute och när jag passerade över Essingeleden kostade det 15 kronor. Det var inte mycket bilar ute vid den tiden, men man bestämde för ett par år sedan att ändra avgiftstiden från 06:30 till 06:00. Det går inte att ta sig från norra förorterna till de södra utan att passera antingen innerstan eller Essingeleden. Att ta avgift på Essingeleden är rätt kontroversiellt, eller har varit, för numera är bilister en grupp som ska utrotas. Trots den dåliga kollektivtrafiken man aldrig kan lite på. Jag tog mig till stugan på cirka 25 minuter, hade jag åkt kollektivt hade det tagit cirka 2 timmar om allt rullat på. Med förseningar av allehanda slag kan det ta hur lång tid som helst. Men men, jag kom fram och när jag åker hem ikväll lär det vara utanför avgiftstid, den slutar 18:30.

Det var så där 13 grader inomhus och jag satte fyr i spisen. Jag vet att det kommer att bli varmt under dagen, men mina leder och muskler mår inte bra av kyla.
Gjorde kaffe och tinade två kanelbullar. Tyvärr inte hembakade, sådana där frysta man kan köpa i påse.

Skrev Fem en fredag och tog det lite lugnt och förberedde mig inför skoldagen. Avskyr verkligen att ha dessa heldagar, som egentligen ska vara ett möte på skolan där vi får möjlighet att ses, på zoom.

Intressant förmiddag med föreläsning och en del diskussioner. Sedan lunch. Värmde en färdigrätt med köttbullar och satte mig ute och åt.
När jag ätit klart hann jag plantera ett par av tomatplantorna och sedan var det dags att fortsätta lektionerna. Nästa rast planterade jag i de kvarvarande krukorna. Jag hade fem krukor. Jag trodde jag fått tre plantor, men det visade sig vara åtta stycken. Så nu blir det till att köpa fler krukor.

Eftermiddagen var lika intressant som förmiddagen. Men jösses vad trött man blir av att lyssna intensivt.

Precis när jag skulle gå ut och försöka göra något i trädgården började det regna. Efter en tur till toa gick jag vägen förbi en turfzon och sedan in och lyssnade på ljudbok. Tände i spisen igen, för det är inte speciellt varmt idag. Kaffe och bulle.

Pluggade en stund. När värsta trafiken skulle vara över, packade jag in i bilen och åkte hemåt. Pratade med F och vi kom överens om att han skulle följa med mig på en shoppingrunda.

Plockade upp F utanför porten, i hällande regn. vi började med att åka till Biltema för att köpa fler krukor.

Det klarnade upp och regnet avtog. En gigantisk regnbåge visade sig. Vi gick in och nu börjar jag bli hemtam där och hittade direkt ett halvdussin krukor.

Sedan åkte vi ner till Plantagen för att köpa jord. Shoppade lite livsmedel på MAXI men bestämde oss för att köpa något färdigt att äta. Pizza från den lokala pizzerian i Akalla. Men de svarade inte i telefon och det slutade med att vi åkte genom driven på McD hemma.

Åt uppe hos F. Sedan gick jag hem till pojkarna som stod och väntade vid ytterdörren. Det syntes att de saknat mig. Jag var inne med min dator och lite andra saker när jag hämtade F. De blev besvikna när jag gick direkt. Så jag förstår att de väntat på mig.

Klockan var över tio, men jag lyssnade på ljudbok och tog ett bad innan jag gick och la mig tillsammans med pojkarna.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Elva grader och femton kronor

 1. Znogge skriver:

  Ännu en intensiv och fullmatad dag! Tur att du har tillgång till bil så att du slipper åka kollektivt till stugan.

  Hoppas lördagen blir njutbar fast du jobbar kanske…

  Kram

 2. skogsnuvan skriver:

  Jag avundas dig minsann inte trafiken och parkeringarna i storstaden. Här har vi andra problem. Vägar som nästan är oframkomliga pga timmertrafiken och dåligt underthåll. Alla vägpengar ska ju gå till storstäderna. Nåja problem lär vi inte slippa. Här är min katt ute på nätterna och sover på dagarna. Det är så det blir när det blir vår och det är ljust nästan hela nätterna. Pingst skulle jag sätta potatisen som vi alltid gör men det regnar oh regnar. Det blir inte alltid som man tänkt.

 3. Ingrid skriver:

  Tänk så jobbigt det måste vara att vara beroende av kollektivtrafiken. Jag förstår att du uppskattar din bil, precis som jag uppskattar min de få gånger jag behöver använda den.
  Ha en glad pingst!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *