Tillbaka i Tornet

Hade tänkt åka tidigt, innan avgiftsintervallet på Essingeleden. Så blev det inte. Jag orkade helt enkelt inte gå upp halv fyra för att packa och fixa och sedan ge mig av före halv sex. Det är så mycket som ska ordnas innan man kan åka. Visst hade jag kunnat packa kvällen innan, men det hade nog givit samma resultat för själva packandet tog inte lång tid. Lakan och örngott, lite kläder, toalettsaker, sovkläder och lite färdkost. Givetvis skulle några pluggböcker och datorn med också.

Sedan gav jag mig av. Missade avgiftsklass 1, den som kostar 15 kronor, och fick betala 27 kronor eftersom klockan passerat 6:30.

Det var trevligt med en helt ren bil, även om den nog skulle bli smutsig igen ganska snart.

Tog vägen förbi stugan och lämnade sopborsten, den ville jag inte ha i bilen med sitt långa skaft. Åkte och tankade i Högdalen och sedan raka vägen ut till E4:an.

Stannade i Norrköping och tittade till farfars grav och åkte sedan vidare. Stannade några gånger utefter vägen, men i stort sett körde jag raka vägen. Förutom då ett längre uppehåll i Ör. Tyvärr var cafeterian stäng, den är bara öppen vissa dagar.
Gick runt och kollade på rosorna och till sist bestämde jag mig för en Gråsten. Den var mitt tredjehandsval, de två tidigare valen var slut och slut hos ”uppfödaren”, leverantören.

Bilden har jag snott på nätet, just nu är det ju bara en rosplanta. Jag hoppas den kommer att bli fin hos Fia och U. Den var min present till henne. Hon fyller på onsdag, ska fira på lördag men då är jag inte kvar.

När jag kom fram höll Fia på att klippa en klängros på väggen, men vi gick ganska snart in för hon och U hade förberett maten.

Som vanligt bjöds jag på en god måltid. Kyckling i god sås och potatis. Några olika såser till det.

Vi gick ut, pratade lite med J, dras dotter i huset bredvid, som höll på i trädgården. Vi satte på värmen i tornet och jag bar dit mina saker.

Penny la sig i min säng när jag bäddade och det var svårt att få henne att följa med sedan när jag skulle gå därifrån. Fick ropa flera gånger på henne.

Fia och jag gick runt lite i trädgården och tittade på blommorna. Sedan satte vi oss i den sista solen med varsitt glas Prosecco. Men det var kallt och jag blev inte varm ordentligt på hela kvällen sedan.

Ljust rosa Rhodondendron

Magnolia

På kvällen åt vi goda mackor framför TV:n och drack mer Prosecco. Det var gott och trevligt, men jag var hemskt trött.

Fia sa att det kändes precis som vanligt, som när jag bodde här. Vi åt ofta tillsammans och ofta framför TV:n

I Tornet var det varmt och skönt och jag somnade snabbt.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tillbaka i Tornet

 1. Ingrid skriver:

  Så trevligt med ett besök i Stojby hos Fia och Urban!
  De där kvällsmackorna ser riktigt läckra ut.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är trevligt med några dagar här igen. Mackorna var recis så läckra som de ser ut.
   Jag var fräck nog att gå in och redigera i din kommentar. Fias man heter Urban.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Så härligt att vara tillbaka i tornet igen. Du bodde där länge och ni upplevde mycket tillsammans så jag kan förstå att det är trevligt att träffas igen.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är som att komma hem. Fia och jag har en hel del ungdomsminnen ihop också.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *