Sång, glas och firande

Hade alarmet på 06:00, men låg kvar en stund till innan jag gick upp. Gjorde en kopp kaffe och pluggade en halvtimme. Sedan var det dags för dagens första aktivitet.

Gick in till Fia och U, smög upp till deras sovrum och spelade musik från Spotify. Ville inte utsätta Fia för att höra mig sjunga.

Efter frukosten åkte Fia och jag till Nybro. Vi skulle träffa Rasmus, en vän till F. Han skulle visa oss Riksglasskolan i Pukeberg Nybro och sedan skulle vi få en visning i galleriet Annealer i Boda av en av hans kompisar.

Eftersom vi, med avsikt, var tidiga gick vi först runt lite i centrala Nybro och åt sedan lunch. Vi valde stekt rödspätta.

Tyvärr hann vi inte titta på stan så mycket som vi önskade och var båda överens om att åka till Nybro en annan gång.

Det var trevligt att träffa Rasmus och roligt att se skolan där det pågick en hel del olika aktiviteter. Jag fick en så fin gral, en vas, som Rasmus gjort. F har fått en del glas och jag har varit lite avundsjuk. Men nu har jag fått en riktigt fin sak.

Vi åkte sedan efter Rasmus kompis J till Boda och fick titta på den lilla utställningen. Det fanns några riktigt fina saker där. Rasmus hade bara fyra askkoppar med på just den utställningen. Men det skulle visst bli en ny utställning snart där han skulle ha andra saker.

Efteråt tog Fia och jag en åktur via Orrefors. Jag blev lite lätt stressad då jag insåg att jag hade minimalt med bensin. Men det fanns en mack mitt i Orrefors. Det enda vi gjorde där var att dricka kaffe och äta glass på den lokala pizzerian. Sedan åkte vi tillbaka till Växjö via Lenhovda.

När vi kom tillbaka till Stojby vilade vi lite. Fia sov en stund och jag hann plugga lite. Sedan var det dags för födelsedagsmiddag. Inomhus. Förra året satt vi ute och det var varmt. Idag är det kallt till och med inomhus. Regn och rusk.

Som vanligt ett vackert dukat bord. Räksoppa till förrätt och sedan smörgåstårta.

Kaffe och tårta som efterrätt. Sedan var ännu en dag till ända.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sång, glas och firande

 1. znogge skriver:

  Vilken härlig dag och så många trevligheter ni hann med! Maten lät verkligen inte fel den heller.

  Kram och god torsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en riktigt trevlig dag! Och vilken fin vas du fick.
  Ha en behaglig fredag!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Så var allt till ända – Sextonde dagen i Franska Guyana, hemresan och hemkomsten | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *