Fem en fredag v. 22: Runt knuten

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur märker du av sommaren utanför?
 2. Vad ser du fram emot i sommar?
 3. Vad saknas i ditt närområde?
 4. Hur långt behöver du ta dig för att komma till närmaste turistattraktion?
 5. Hur njuter du av sommaren där du bor?

 

 

 1. Mest på termometern faktiskt. Men också att det är grönare.
 2. Tre helt lediga veckor. Som jag längtar!
  Det är de tre veckorna jag skulle åkt till Japan och vandrat, men den resan blev inställd. I onsdags fick jag veta att min resa till Nepal i oktober också är inställd och dessutom bortplockad ur deras sortiment. Nu återstår bara resan till Afrika i februari-mars. Men jag tror inte den heller blir av.
 3. Egentligen ingenting. Beror ju på vad man vill ha. Men jag har nära, möjligt gångavstånd, till flera stora köpcentrum och naturen alldeles inpå knuten.
  Om ett tag flyttar jag till stugan och därifrån är det lite längre till större köpcentrum, men eftersom jag har bil så är det ändå nära.
 4. Beror på vem man frågar. På sommaren är IKEA ett populärt turistmål för folk utifrån landet. Tio minuter med bil, lite längre till fots. Annars är Stockholms innerstad inte så långt med T-banan, 15 minuter till Fridhemsplan och 20 till T-centralen. Från stugan är det likadant när det gäller innerstan.
 5. Jag ska vistas i stugan, sitta och läsa i trädgården (hoppas jag, beror på vädret), påta i trädgården, ta promenader och cykla med min nya cykel som jag hoppas kommer om ett par veckor. Christianiacyklar handmonteras på Bornholm och de har just fått ett större utbrott av Covid19 där. Kanske får jag vänta hela sommaren på min cykel. Vi får se.

 

 

*Bild lånad från nätet

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 22: Runt knuten

 1. Znogge skriver:

  Det låter som bra semesterplaner. Just den sortens cyklar men även andra märken är det ganska så lång leveranstid på nu. Försäljningen har ökat stort med tanke på att många hemestrar. Den lilla familjen valde en ”Seaside bike” och det var sex före på väntelistan men ett återbud gjorde att de fick sin relativt snabbt ändå. Smidigt som elcykel och de är supernöjda.

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Jag hoppas den kommer efter 6 veckor, men de sa att det kunde ta 8 veckor. Men troligen ställer covid till problem med leveransen. Jag är så trött på covid!

   Ska jobba helgen. Igen. Är så trött så jag vet inte hur jag ska orka. Men det går väl på något sätt, bara ett par veckor kvar till ledighet.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vilka avlägsna resmål du planerat och så trist att de blir inställda, men är anledning covid-smitta så är det ju helt förståeligt.
  Hoppas i alla fall att du får din sommarcykel!
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är trist. Men ute i världen är covid ett stort bekymmer. Jag tror att Afrika kan bli nästa kontinent att drabbas stort.
   Snart till jobbet, 2 nätter. Sedan bara 2 veckor till ledigheten.
   Ha en skön lördagskväll!
   Kram

 3. tråkigt med alla inställda resor… kanske i framtidn

  • Kraka skriver:

   Tråkigt, men väntat. Ja, någon gång i framtiden ska väl just den här pandemin ta slut.

 4. Pingback: Fem en fredag v. 23: Subjektivt - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *