På resande fot och hjul

Hade ett ärende i Jakobsberg och gick därför upp tidigt, åt lite frukost och gav mig av. Hann inte så långt innan jag vände och hamnade hos grannen och fick kaffe. Det var stillastående köer in mot stan och det kändes helt meningslöst att sitta i dem mer än nödvändigt.

När jag väl gav mig av var det fortfarande köer, men inte lika stillastående. Men det tog tid att komma hem.

Hemma fixade jag lite åt pojkarna, la upp mjukmat och lämnade en väska. Sedan åkte jag till Jakobsberg. Det tog inte så lång tid och jag var snart hemma igen. Men jag slank in på Jula och köpte fyra par handskar. Sådana där för trädgården. Billiga som kan bytas när de gått sönder. De jag kastade hade jag haft i flera år.

Hemma tog jag ett bad och tvättade håret. Hade bråttom tillbaka eftersom F, han som kallas S, skulle komma vid 14-tiden.

Det var fullkomlig kaos i trafiken. Söderledstunneln var avstängd på grund av översvämning efter det häftiga regnet. Det tog ett par timmar från hemma till stugan. Jag var framme 14:15. Skickade ett mess om att jag var trött och att S skulle ringa eller knacka hårt när han kom ifall jag sov. Sedan gjorde jag kaffe, lyssnade på bok och slumrade en stund. Vaknade och hann till och med äta innan S kom. Han hade också fastnat i trafiken.

Det tog inte lång tid innan trädet var fällt och när han ändå var i farten frågade jag om han inte kunde passa på att ta granen också. Den har jag velat få bort i flera år. Den har självsått sig på något sätt och växte inne bland mina syrener.

Det blev väldigt annorlunda och tomt när mitt fina träd var borta. Nu återstår att ta hand om det som ska fraktas bort och det som ska sparas som ved.

Innan S gick pratade vi lite om mina vackra lupiner. För de är vackra, trots att de är invasiva. Det är inte olagligt att ha lupiner och jag har lovat styrelsen att genast sätta plastpåse runt fröna och klippa av och kasta när de blommat klart. Helst skulle de väl vilja att jag tog bort dem, men som sagt: det är inte olagligt, i alla fall inte ännu, att ha lupiner.

När S gått satte jag mig en stund ihop med familjen Solanum. Solanum tuberosum och Solanum lycopersicum.

Man tänker kanske inte alltid på att potatis och tomater är släkt. Men de tillhör släkten Solanum. Tomatplantorna har börjat blomma och jag tog några tjyvar.

Kom på att jag borde lämna tillbaka nätet jag lånat av grannen i 1:an. Där blev jag bjuden på ett glas vin, som förresten blev två. Sedan tyckte jag att det började bli kyligt och gick hem. Behövde dessutom egentid efter en lite stressig dag.

Jag fick offra några grenar från syrenen för att det skulle gå att komma åt granen. Nu pryder de mitt bord ett tag.

Ska titta på ännu ett avsnitt av De var fem och sedan är det nog sovdags. Är så trött!

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på På resande fot och hjul

 1. Znogge skriver:

  Visst blev det annorlunda när både trädet och granen försvann fast granen hade jag inte saknat. Jag tycker att lupiner är väldigt vackra och ett tag hade vi i trädgården men de trivdes inte utan kilade vidare.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Grannen klarar man sig bra utan. Den var verkligen på fel plats. Men det där trädet var vackert. Nu får det bli något annat. Kanske något mer röda blad. Eller något annat. Ska ta tid på mig att fundera ut något.

   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det blev verkligen en stor skillnad när både trädet och granen försvann. Jag gillar lupiner, men här ser man dem inte så ofta, för de gillar inte Gotland och växer inte vilt. Vi har vår blåeld i stället. Jag har försökt odla lupiner, med dåligt resultat, men i rabatten utanför vår här finns det några fina exemplar i år.
  Hoppas att du har en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *