Sommarledighet, aka semester – Dag 5

Mina planer på att gå upp riktigt tidigt blev inte som jag tänkt. Jag var helt enkelt för trött efter att haft svårt att somna i värmen. Men jag kom upp vid 7-tiden i alla fall.

Efter lite frukost gick jag till kvistkomposten med två skottkärror innan det blev för varmt. Sedan blev det inte så mycket mer gjort. Det var alldeles för varmt.

Drack lite kaffe och studerade mina tomatplantor. Hittade ett litet embryo till tomat. Senare, på kvällen, hittade jag fler.

Pojkarna var med mig ute, men de tyckte också att det var för varmt.

De söker skugga hela tiden. Antingen på trappen eller inne i grönskan.


Gick  och duschade och där träffade jag på en galen man, galen på riktigt, får berätta om det vid tillfälle. Folk får väl ha hur dumma åsikter som helst, men han gav sig på mig och sa att jag saknade bildning, inte hade några som helst kunskaper om varken covid eller vaccinationer och att han betalade mer skatt än jag så han hade rätt till bättre sjukvård. Idioti! Själv var han hantverkare, saknade akademisk utbildning men sa sig vara påläst i alla tänkbara ämnen. Som han kunde medan jag saknade kunskap helt.
Till saken hör att han inte vet ett dugg om mig. Det var första gången vi pratade, har inte ens sett honom förut. Jösses vilka människor det finns i den här koloniföreningen. Tur att man inte behöver umgås med dem också…

Hur som helst så duschade jag och klädde mig och åkte till Tyresö för att göra inköp på Systembolaget. Hade för avsikt att köpa 10 små rödvin (2½ dl) och 10 Weird wheather (belgisk, alkoholfri öl).

Klockan var mycket mer än jag tänkt mig och det var betydligt efter lunchdags. Gick till den alldeles utmärkta restaurangen Green Bull och åt laxfärserad flundrafilé med vitvinssås och potatis. Kollade just, det står färserad på hemsidan. Men på tavlan med matsedeln stod det laxfresserad. Eftersom jag är en elak språkpolis roade det mig en del. 😀

Innan jag ens gick in i centrumet var jag i zooaffären och köpte en kylmatta. Kingston han fattade sedan direkt vad den var till för. Men Orvar… Jaja, alla kan ju inte vara lika clever som jag och Kingston förstås.

När jag lämnat av det inköpta i stugan åkte jag hemåt. Skulle hämta ett paket på förestagsposten, eller i alla fall trodde jag det. Man hade haft den dåliga smaken att inte skriva var paketet skulle hämtas.

Innan jag åkte för att hämta paketet sammanstrålade jag med F för att han ville ha en av mina förpackningar med spolarvätska och jag ville ha grön eltejp av honom. Det var typ 5 eller 10 minuter vi sågs.

Människan på posten var stollig. Det var fel ställe och hon hade någon idé om att hon inte förtjänade att ta reda på var paketet fanns. Det tyckte jag att hon skulle, det var ju ändå så att jag fått en avi där det stod PostNord. Men hon tyckte jag kunde gå runt och kolla på mina ordinarie utlämningsställen och fråga efter paketet. Hon hade någon idé om att det var vad jag förtjänade eftersom jag fått en manuell avi. Precis som om det vore mitt fel att PostNords personal gör fel!!!

Jag har så där åtta eller nio ställen dit paket kan komma, lite beroende på vem som skickat. Jag hade aldrig köpt något från det här förlaget tidigare och hade ingen aning om var de ville ha sitt paket utlämnat. Det fanns på det tredje stället jag frågade på om de hade mitt paket. De där ställena ligger inte direkt nära varann, vissa flera kilometer från varann.

Åkte sedan hem en snabbis och hämtade några saker, en bok bland annat. Sedan åkte jag till Biltema i Veddesta. Behövde en presenning. Drack en kopp kaffe också. Köpte dessutom en present åt Vanja, frudins hund. Kanske kommer de på besök imorgon. Eller en annan dag.

Därefter åkte jag till Bromma blocks för den stora shoppingen. Gick på över tusen spänn. Midsommarmat bland annat. En mängd sillburkar, potatis och lite annat.

När jag kom tillbaka till stugan var klockan rätt mycket. Det var friskt i luften, trots att det bara kommit 2½ millimeter regn. Men där jag varit hade det ju inte regnat alls så jag kände mig ändå nöjd.

Satt ute med pojkarna en stund när jag plockat in mina varor. Sedan en sväng till toaletterna för en koll, alltså en mindre städinsats. Därefter tillbaka till stugan och en stund av lugn och ro. Lite vin och sushi.

Avslutade kvällen med lite rött vin som var kvar sedan tidigare.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 5

 1. Ingrid skriver:

  Vilken innehållsrik dag!
  Så skönt för katterna att få en kylmatta. Katter älskar värme vintertid, men blir helt utslagna när det är för varmt på sommaren. Våra orkade nästan inte äta och magrade på somrarna.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Full rulle hela dagen för din del så det är ju tur att du har semester 😉
  Men vilken knäppgök som du mötte. Tänk vilka idioter det finns. Det enda man kan säga är att där gick nog inte hissen ända upp. Suck säger jag bara.
  Vi handlade också i dag och dyrt blev det men nu är det gjort.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Pengarna springer minsann iväg. Det var ju mest mat till mig själv, men också till lunchen idag (fast jag fick åka och komplettera en del idag) och lite kattmat. Minns knappt vad jag köpte, men det blev 2 kassar så något måste det ju varit.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *