Sommarledighet, aka semester – Dag 11

Ingen fri sovning denna dag. Alarmet väckte mig 6:00. Snoozade några gånger och gick slutligen upp klockan 6:30.

Drack kaffe och satte fart med dagens attgöralista. Flera skottkärror kördes till kvistkomposten. Putsade på häcken och rensade ur en del ogräs. Diskade, dammsög, våttorkade golvet, tömde ett skåp och torkade ur, la tillbaka det som skulle ligga där. Vattnade plantorna och mailade äntligen det där schemaönskemålet på BRIVA. Bar bort sopor och förpackningar till återvinningen. Kokade potatis och rengjorde katternas lådor och la i ny strö. Sedan var det dags att åka hem till människobyn för att ha tvättstugan.

Väl hemma kollade jag posten och till min glädje hade jag fått en sommarpresent från Klara bemanning.

Tyvärr var det ingen vinst. Men i det här sammanhanget är det tanken som räknas. Från regionen får jag ju aldrig något.

Tog ett skönt skumbad. Det var ett tag sedan jag fick känna mig så fräsch. Sorterade sedan en del saker och hann precis gå med en massa förpackningar innan det var dags för min tvättid.

Hade bara två maskiner att tvätta. Det gick skapligt fort och medan det torkade hann jag åka till IKEA för att köpa några Korken. Passade också på att dricka kaffe och äta en smörgås, en lyxräkmacka.

Min salladsskål kom i kläm häromdagen och gick sönder. Passade på att köpa en stor och en mindre av metall.

Åkte hem och fixade klart med tvätten och städade tvättstugan. Sedan åkte jag tillbaka till stugan via Bromma blocks.

Shoppade en massa på Stora Coop. Bröd, kaviar, ostar, ostbågar, soppåsar och sushi. Förstås. Det var huvudanledningen till att åka just dit. På vägen hem pratade jag med H.

Stannade till utanför tomten och lastade av alla saker. Parkerade och när jag var tillbaka vid stugan fick pojkarna gå ut. Det var välbehövligt. Det var varmt inomhus.

Satte mig ute med vin och sushi. Pratade med Fia i telefon.

Som vanligt är det sent redan och jag ska sova. Har gjort en attgöralista även för tisdagen. Den är minst lika omfattande. Men jag känner mig lite mindre trött, har landat nu  äntligen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 11

 1. skogsnuvan skriver:

  Nu måste jag undra. Hur i fridens namn hann du med allt det där på en enda dag. Verkade vara jobb för en hel vecka. Har förstått att du är en sådan där person som det minsann är full fart på. Förta dig inte så du går in i väggen som så många har gjort före dig. Att vara lite lagom lat är bara nyttigt tror jag.

 2. Znogge skriver:

  Så skönt att du känner dig lite mindre trött nu. Det kan ta tid att varva ner så ibland går halva semestern åt till det.

  Kram och god tisdag!

 3. Ingrid skriver:

  Vilken energi du verkar ha och så mycket du kan uträtta på en och samma dag!!!
  Du har tydligen inte en tanke på att vila??
  Ha en fin tisdagskväll!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *