Sommarledighet, aka semester – Dag 10

Det hade redan börjat ljusna och fåglarna kvittrade ivrigt när jag till sist släckte och la mig. Tittade på playTV, filmen Strul, och drack kaffe. Pojkarna höll mig sällskap.

Trots den sena natten, eller tidiga morgontimmarna, vaknade jag redan vid halvniotiden. Solen sken och himlen var klarblå.

Gick ut med katterna och en kopp kaffe. Satt en stund i solen, vattnade tomaterna, blommorna och potatis. Sedan satte jag mig i skuggan som fanns bakom ett av mina fläderträd. Men till sist blev det för varmt där också.

Om du förstorar upp bilden så ser du nog den vackra flicksländan. Den har en blå kropp, nästan som av metallic, och tunna, skira vingar. Klicka på länken så får du veta mer om den.

Inomhus åt jag lunch, lyssnade klart på dagens Sommar och sedan gårdagens.

Tog en kortare promenad inne på koloniområdet. Hämtade toapapper och rengöring. Glömde det igår och kom på det mitt i natten. Då var det inte så lockande att gå omkring ensam i mörkret.

När jag var tillbaka vid stugan funderade jag på om jag skulle göra en insats i trädgården. Men det var verkligen alldeles för varmt. Orkade helt enkelt inte. Hoppades på regn eftersom åskan hördes på avstånd.

La in räkningar, sådana som inte kommer in av sig själv. Godkände några efakturor och flyttade runt pengar så det skulle finnas att betala med. Sedan lyssnade jag på ett par filosofiföreläsningar. Somnade och vaknade.

Hann precis göra kaffe, ta ut katterna och sätta mig med mitt kaffe. Då kom regnet! Men det var snabbt över. Visade sig varit 2 millimeter.

Vi stannade inomhus länge, ända tills jag gick till sista kvällens toalettstädning. När jag kom tillbaka fick pojkarna gå ut medan jag först plockade in den rena disken och sedan ut ny disk. Kingston lyckades nästan fälla mig när han hoppade fram och jag blev så rädd eftersom jag föll över bordet. Han blev också rädd och sedan ville han inte vara ute mer.

Orvar och jag stannade ute och jag drack ett glas rött och åt några kex med mjukost. Nu har vi gått in och jag sitter vid öppet fönster i mörkret. Det är så skönt att det svalkar lite. Har gjort en attgöralista till imorgon. Om jag jobbar flitigt måndag och tisdag kan jag få roa mig både onsdag och torsdag. Med vad får ni veta senare. Om det blir av. To be continued…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 10

  1. Ingrid skriver:

    Visst är det härligt att känna nattsvalkan efter en het dag!
    Hoppas att dagens attgöraliste inte är alltför diger!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *