Sommarledighet, aka semester – Dag 9

För första gången under ledigheten så blev fri sovning verkligen sovning. Vaknade till tidigt, men somnade om och vaknade sedan vid 11-tiden. Gick inte upp förrän klockan var nästa 11:30.

Drack kaffe först och sedan lunch i ett svep. Hade rester och sedan har jag ju en massa sill. Vet inte om jag redan skrivit det, men jag laddade upp med elva sillburkar när jag midsommarshoppade. Sill, ägg och potatis skulle jag kunna leva på.

På eftermiddagen gick jag ut för att gå till Kolonikiosken. Det är ingen vanlig kiosk, det är en servering. Tyvärr har den öppet väldigt sällan numera. Den här helgen bara just idag.

Räksallad och rosévin. Man får stora portioner och det är fräscht och gott.

På vägen tillbaka pratade jag i telefon med en arbetskamrat och fick veta vad som orsakat bemanningskrisen på postop. Det är en historia minsann! Tyvärr kan jag inte delge er vad som hänt på grund av tystnadsplikten. Men här räcker det inte med att oja sig och sucka.

När jag var tillbaka vid stugan fick pojkarna äntligen gå ut. Vi var ute tills de själva ville gå in. Då gick jag också in och vilade middag. Eller vad det nu ska heta vid den tiden för klockan var redan kväll.

När jag vaknade var det i allra högsta grad dags att byta om och gå till toaletterna och städa. Det hade redan börjat skymma.

På vägen tillbaka, efter att jag kastat sopor, hörde jag hur det prasslade i buskarna. Plötsligt kom två rådjur jagande varann. Jag funderade på om de möjligen skulle vara på min tomt när jag kom hem. Mycket riktigt så var i alla fall den ena där. Stod och tryckte i buskarna och sprang sedan över till grannen. Jag väntade länge på den andra, men den var antingen gömd i buskarna eller hade redan passerat.

Vet inte om ni ser den, bilden är mörk eftersom det redan mörknat. Men den står bakom gungan inne på granntomten. Sedan rusade den vidare och in på nästa tomt.

Det är inte länge kvar på midsommardagen. Dricker kaffe och funderar på att se Strul med Björn Skift. Den finns på tv4play efter att man visade den igår. Vet inte hur länge den blir kvar. Har sett de flera gånger, den är lättsam och rolig.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 9

 1. Ingrid skriver:

  Så skönt med lite ordentligt sovmorgon!
  När jag var barn var det alltid sovmorgon på söndagarna. Då åt vi lunch sent, så att även mamma och pappa kunde ligga länge och det hände att hela familjen låg och trynade till både tio och elva.
  Strul har jag också sett flera gånger, men den tål att ses om. Det är lite av en klassiker tycker jag.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Strul är nog den bästa filmen med honom, den har allt känns det som, bra skådespelare också, tål att ses flera gånger, en riktig klassiker.
  Jodå, rådjuret syns, fantastiskt att se det på nära håll förstår jag, de är söta de där.

  Har själv svårt att sova till efter nio på morgonen, ytters sällan jag lyckas utan står oftast upp mellan 8-9 under ledighet.
  Det får väl gå 😉

  Ha en fin söndagskväll Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *