Fem en fredag v. 25: Långdraget

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När senast har du dragit på något?
 2. När senast hade du en riktigt skön sovmorgon?
 3. När drog du senast det största strået till stacken?
 4. Vilket samtalsämne suckar du oftast åt?
 5. Känns sommaren kort eller lång när midsommar nu är här?

 

 1. Just nu. Brännskadecentrum vill veta hur jag vill jobba i höst. Skulle lämnat in önskemål för flera veckor sedan. Men jag har inte orkat. Omgivningen i allmänhet, och vården i synnerhet, förstår inte hur nära en kollaps jag var när jag äntligen fick gå på 3 veckors ledighet. Utsattes för löjliga skämt om att jag som har glasögon inte kan gå in i väggen, jag ser ju dörren. På KS-HS postop har man haft extra möten och krismöten för att lösa situationen med sommarbemanningen som kollapsat av någon anledning som jag inte vet. Men något har tydligen hänt.
 2. Idag sov jag till klockan 11:00. Annars har jag vaknat tidigt även när det har varit ”fri sovning” (sova tills jag vaknar utan alarm).
 3. Vet inte på rak arm. Har under hela livet dragit så många stockar, extremt stora stickor, till olika stackar. Just nu försöker jag dra mig undan stackarna. Men jag är en sådan där plikttrogen typ som jobbar tills jag stupar om man använder den minsta lilla påtryckning.
 4. När människor som inte känner mig börjar kritisera mitt singelliv och erbjuder sig att ”hjälpa till” med att presentera mig för olika karlar (läs kufar) som de känner. Jag är inte intresserad av att bilda par med någon bara för att ”man ska leva i tvåsamhet”. Jag har valt att slippa det.
 5. Kort. Tiden går så fort och snart ska jag börja jobba igen, sedan börjar skolan och snart är det jul igen. Suck! Dubbelsuck!! Trippelsuck!!!

 

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v. 25: Långdraget

 1. Znogge skriver:

  Då tycker jag att du ska fundera ordentligt igenom hur mycket du vill men framförallt orkar arbeta i höst. Man kan inte ta knäcken på sig själv för att göra andra nöjda.
  Jag förstår inte varför en del har så svårt med att någon är singel. Det är precis som om att man inte haft turen att träffa någon och att det är synd om en. Man får inte glömma att det finns en självvaldhet också, att den enda vägen till ett rikt liv inte är en man vid sin sida. Min mamma blev änka när hon var 59 år och hade aldrig en önskan om att inleda en ny relation vilket förvånade många. Suck, säger jag bara!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag funderar och funderar. Räknar och räknar. Vill ju jobba max 50% totalt och 1 natt på postop fyller redan hälften av det. Så det blir inte så mycket kvar till BRIVA. Men imorgon får jag nog sätta mig ner och bestämma mig. Måste också kolla igenom om det är räkningar som behöver signeras och sånt. Tycker nyss det var månadsslut… Tiden är ett expresståg…

   Det där med relationer blir ju mer och mer komplicerat ju längre man levt. På olika nivåer. Jag trivs bäst under min korkek där jag kan kura och klura ihop med katterna.

   Ha en fin fortsättning på helgen!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Ja, snart är det jul igen! Krister har tydligen legat av sig, för han brukar hetsa mig genom att den 24 juni tala om att det bara är 6 mån till jul.
  Det måste ju vara upp till var och en om man väljer att leva singelliv eller inte. Jag skulle inte kunna tänka mig att börjar rätta in min tillvaro efter någon annans önskemål och trivs ganska bra med tillvaron. I alla fall gjorde jag det innan pandemin bröt ut och ändrade på det mesta.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag brukar hetsa folk, speciellt på jobbet, med att v a r j e den 24:e räkna ner till julafton. 🙂

   Pandemin begränsar onekligen livet väldigt mycket. Ändå har jag ju inte varit isolerad utan istället mitt i stormen. Men privatlivet har inte varit sig likt.

   Jag bor ju i en invandrartät förort och där är det många som känner sig hotade av att svenska kvinnor har rätt att välja hur de vill leva.

   Ha en fin fortsättning på helgen du också! Snart är det redan söndag.

   Kram

 3. Paula skriver:

  Men fy för att ha så jobbigt att hela tiden känna en blåslampa i arslet…Enda rådet är att ryta ifrån, men jag har hela livet varit likadan. Svårt att säga nej…Och två utmattningsperioder har det lett till, varav den andra ledde till förtidspension. Var rädd om dig!

 4. Pingback: Fem en fredag v. 26: Sommartider - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *