Sommarledighet, aka semester – Dag 8

Somnade sent och var trött intill medvetslöshet när alarmet väckte mig. Men jag behövde gå upp, hade en dejt klockan 10, eller strax efter.

Det regnade, inte så mycket men ändå regn. Typiskt midsommarväder. Det visade sig senare, på kvällen, att det kommit 3 millimeter.

Jag hämtade Xanti, hon bor på samma gata i koloniområdet, och sedan började vår promenad. Hennes matte har just fått en knäprotes och orkar inga långpromenader ännu.

Vi gick genom skogen ner mot Drevviken och Stora Sköndal. Stannade till och kollade på handikappbadet. Jag funderade på vem jag skulle kunna ta med mig för att få åtnjuta den fina bassängen. Medföljande anhöriga får också bada där.

Vi fortsatte promenaden och fick syn på en liten familj som också var på promenad.

Vi var ute i ungefär 1½ timme innan vi var tillbaka. Då hade solen kommit fram.

När jag lämnat tillbaka min schäfervän gick jag hem och vilade med katterna. Kände att jag behövde sova en stund innan jag skulle åka till min bror och svägerska.

Det var väldigt lite trafik, eller lite kanske är fel ord men det rullade på och tog inte mer än en halvtimme att köra hem till dem. Stannade till vid affären och köpte en bukett blommor. Funderade på att plocka i trädgården men insåg att de köpta nog skulle hålla sig bättre.

Jag har inte träffat min bror och hans sambo sedan före pandemin. Nu hade de spontant bjudit dit mig på middag igår. Eftersom jag inte hade andra planer för dagen än att äta sill i självsamhet tackade jag ja.

Till att börja med bjöds sill, potatis, prinskorv, köttbullar och lite annat småplock. Därefter var det kött och potatisgratäng.

Till kaffet bjöds det en vacker tårta. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli några midsommarjordgubbar för min del. Men ibland överraskas man av tillfälligheter.

Jag var ditbjuden till klockan 16 och det var aldrig tal om att vare sig jag eller min bil skulle förvandlas till en pumpa. Jag var hemma i stugan vid 21-tiden. Visst hade jag kunnat stanna en stund till men jag ville hem till pojkarna. Dessutom hade jag mina plikter att ta tag i.

När jag kom hem drack jag en kopp kaffe innan jag bytte om och gick till toaletterna för dagens städinsats. Nu är det bara två dagar kvar.

Det blev lite av en logistisk utmaning att städa. Det kom hela tiden nya människor som skulle på toa. Det märktes att en del tyckte synd om mig som var tvungen att ägna midsommaraftonen åt att städa toaletterna. Men jämfört med förra året då jag ägnade hela helgen åt att, i skyddsutrustning, intensivvårda svårt sjuka covid19-patienter så var det en lindrig arbetsbörda. Tar i snitt 30 minuter per gång. Jag är faktiskt professionell toalettstädare, jobbade en hel sommar med att städa personaltoaletter, omklädningsrum och rastrum på Astra i Södertälje. Det är länge sedan, men jag kan faktiskt det här med toalettstädning.
Jag fick skynda mig att hinna olika moment i städningen mellan de olika dassbesökarna. Men till sist var jag klar.

Gick med soppåsen, hämtade tvål hemma och gick och tvättade händerna. Sedan fick pojkarna gå ut en stund medan jag satte mig och andades och drack ett glas rött. Var dock inte ute så länge eftersom myggen ville ha mig som nattsupé. Det ville inte jag.

Det var en vacker kväll. Lite trollsk som sig bör en midsommarafton.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 8

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra afton det blev! Ja, är man van vid att arbeta på intensiven med svårt sjuka patienter är det en barnlek att städa en toalett. Skönt att ha det avklarat nu.

  Hoppas du får en fin midsommardag!

  Kram

 2. Micke skriver:

  Har ju ett antal gånger i mitt liv får förmånen att gå ut med hundar på promenad, det har alltid fungerat bra och trevligt är det verkligen.
  Hundar är ju speciella, det är jag med så vi går bra ihop 😉

  Städningen där ja, det måste ju göras och är man ”utbildad” för det så underlättar det ju betydligt.
  30 minuter är ju fullt acceptabelt.

  Förstår din tanke att det är bättre än förra året, jösses vilken pärs det var för er inom vården.

  Har heller inte träffat min bror på länge, men snart är det dags.

  Ha en fin midsommardag Kraka.

 3. Ingrid skriver:

  Så trevligt att gå på promenad med en hundkompis!
  Det låter verkligen som om du haft en trevlig midsommarafton, om man nu bortser från det där toalettstädandet. Tur att det snart är slut med det.
  Ha en fin midsommardag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *