Sommarledighet, aka semester – Dag 7

Trots att det var fri sovning på morgonen sov jag inte särskilt länge. Efter kaffet gick jag med sopor och återvinningsförpackningar.

Den här fågeln flög rätt in i benet på mig. Var tvungen att kolla att den var okej. Den ser inte så liten ut, men betedde sig som om den övningsflög. Inte var den rädd heller. Hade nog kunnat klappa den utan problem. Men det kändes som en dålig idé.

Sedan fixade jag disken från igår, skyfflade utanför min häck och krattade ihop. Drog iväg två skottkärror till kvistkomposten.

Drack kaffe hos grannen i 1:an och fortsatte med lite pyssel. Hos A fick jag smaka ena halvan av hennes första jordgubbe.

Gick och duschade och tog T-banan till Gullmarsplan för att träffa Harriet Linder Sporron.

Vi tillbringade några timmar på den trevliga pizzerian i hörnet. Jag åt en pizza och Harriet någon lax. Ett par glas vin var och till sist en Irish coffee.

Harriet och jag har inte setts sedan långt före pandemins utbrott. I november ska hon fylla 90 år och jag hoppas på att bli bjuden på fest då.

Även trevliga kvällar har ett slut och vi åkte hem var och en till sitt. Båda katterna satt i köksfönstret och kollade efter mig när jag kom hem.

Vilade lite och bytte sedan om för att gå och städa toaletterna. Nu är det i alla fall bara 3 dagar kvar. Sedan är jag klar.

Himlen var vacker på vägen tillbaka till stugan. Som vanligt gick dagen fort och det blev kväll fortare än man anar.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 7

 1. Ingrid skriver:

  Den lilla talgoxen kanske var en unge som var ute och övningsflög? Hoppas att den klarade sig. Och vilken trevlig träff det ser ut att ha varit. Irish coffee har jag inte fått någon sedan senaste utlandssemestern.
  Ha en riktigt Glad midsommar!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig semesterdag det blev!
  Nu önskar jag dig en fin midsommarafton!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *