Sommarledighet, aka semester – Dag 12

Det var inte fri sovning idag heller, men en halvtimme längre unnade jag mig. Sedan ut och drack kaffe och åt ett par mackor medan pojkarna vädrade pälsarna.
Vattnade lite och bar iväg sopor och förpackningar. Sedan plockade jag in i bilen det som skulle till ”tippen”. Allt fick inte plats och eftersom det var så varmt får jag ta resten imorgon. Orkade helt enkelt inte en resa till.

Det var lugnt på återvinningsstationen. Det brukar annars vara rena kalabaliken och man får passa sig så man inte blir överkörd.

Den här saken, ett stort hjul, åkte fram och tillbaka över träavfallet i avsikt att krossa det. Gick väl så där.

När jag var klar åkte jag till Günters målarbod i Örby. Ville ha lite goda råd om mina grindstolpar och höra om de kunde bryta den färgsort jag behöver till RAL 4007. Det kan de. Men de tyckte jag skulle göra underarbetet först och återkomma med färginköpet.

Bestämde mig för att åka och köpa en stålborste. På vägen dit kände jag hur hungrig jag var. Klockan var redan 12 och mackorna åt jag före 7. Så det var absolut lunchdags. Åkte till Port 73, istället för dit jag tänkt. Men det gick bra att köpa borsten där också.

Varm smörgås med chevre. Så gott!

På Jula hade de till min förvåning julpapper vid presentinslagningen. Jodå, tiden går fort och det är snart jul. Men kanske är det i tidigaste laget att slå in klapparna nu…

När jag kom hem till stugan kokade jag nästan. Pojkarna fick först gå ut, sedan bytte jag till bikini och en tunn sak att ha över. Något slags lång, tunn jacka att ha över som jag köpt från M-magasin. Perfekt att ha på sig eftersom det är så mycket trafik, både fordon och gående precis utanför tomten.

Sedan satte jag mig i min solstol, i så mycket skugga det gick, och pluggade i 2 timmar. Hann dessutom prata med frudin i telefon. Två gånger!
Men när mobilen behövde laddas gick vi in. Pojkarna fick mjukmat och gick sedan och la sig. Själv åt jag lite sill och potatis och fortsatte sedan att plugga en stund. Eller det var vad jag tänkt göra för plötsligt finner jag mig själv lyssnandes på Cissi Wallins bok Allt som var mitt – Historien som inte får berättas.
Det är en alldeles vanlig berättelse. En alltför vanlig berättelse. De flesta av oss har säkert varit med om något liknande. Men i vissa branscher är det vanligare, relaterat till beroendet av att vara ”följsam” för att få jobb. Det är därför arbetsrätten är så viktig.

Jag går ut och plockar in dynorna så de inte ska bli våta under natten. Oavsett om det regnar eller bara är dagg så blir det vått under natten. Speciellt varma dagar med stor temperaturskillnad gör att vatten fälls ut ur luften.

Pojkarna verkar nöjda med sin dag. De ville inte ens följa med ut när jag gick ut. Annars brukar de försöka tigga till sig en stund extra utevistelse. Men idag var vi ute länge. Ända tills de själva ville in för att få mat.

Sitter vid mitt öppna fönster och andas. Nu är det skönt ute efter en varm dag.

Dag 12 är slut och därmed har halva min ledighet gått. Jag som precis har landat och börjat få semesterkänsla.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 12

 1. Znogge skriver:

  Hoppas att du kan njuta av andra halvan nu när du börjat gå ner i varv. Ledigheter har tyvärr en tendens till att gå för fort. Även om jag är ledig längre så är det märkligt nog samma känsla.

  Kram och god onsdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, så är det nog. Det spelar ingen roll hur länge, man är inställd på en viss tid och den känns kort oavsett.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Visst går de lediga dagarna väldigt fort. Jag minns det mer än väl! Hoppas att sista halvan blir avkopplande och skön.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Idag har jag mest tagit det lugnt. Det kommer att bli en tuff fortsättning på sommaren då jag kommer tillbaka och en tuff höst även utan en fjärde våg. Tyvärr tror jag inte vi kommer undan en ny våg. Det är långt ifrån över ännu.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *