Sommarledighet, aka semester – Dag 13

Idag hade jag fri sovnig, men vaknade vid 6-tiden. Låg kvar och slumrade till en stund. Drömde att jag körde moped. En underlig dröm med tanke på att jag aldrig gör det och heller aldrig gjort. Men drömmar är märkliga på många sätt. Gick inte upp ur sängen förrän strax före halv nio.

Den vanliga rutinen med att katterna fick gå ut och jag drack kaffe och åt två mackor ute. Sedan lyssnade jag på Sommar med Denise Rudberg innan jag klädde mig. Jag tror jag i stort sett läst allt hon skrivit.

Idag var det dags att få iväg resten till ”tippen”, som förresten heter Vantörs återvinningsstation. Fast jag brukar säga Högdalen eftersom det är där den ligger. Förutom byggavfall från fönsterbytet hade jag två hinkar och ett handfat som det var hål i.


Idag vilade sig den där krossmaskinen och man kunde se det stora hjulet med sina gigantiska hullingar. Får mig onekligen att tänka på forna tortyrredskap.

Letade mig sedan, med hjälp av gps:en, till Plantagen för att köpa några plantor. Hittade  tre sorter och köpte två av varje.

Även idag var jag hungrig, klockan var ganska exakt samma tid som igår, 11:59. Hittade en restaurang där det var trångt och efter att flera personer trängts i kön och varit hur närgångna som helst fick jag nog. Ställde bara ifrån mig det jag hade och gick därifrån med kommentaren att jag inte tänkte äta på ett ställe där man helt missat att det finns en smittsam pandemi. Tyckte personalen kunde plocka tillbaka sakerna jag hade tagit när de nu tillät denna trängsel och oordning. Jag misstänker att det dessutom var för många inne i restaurangen. Det är först imorgon som det är fritt fram. Eller det är det faktiskt inte för det åligger fortfarande restaurangerna att tillse att det är smittsäkert.

Istället hittade jag Krubberiet. En alldeles underbar, och annorlunda, korvkiosk. Kan verkligen rekommenderas om du har vägen förbi där. Jag åt en Farang med tigerfries och ett par dressingar att doppa dem i.

Jag övertalades att prova en Fritz Cola. Jag var först lite skeptisk, orolig att den skulle vara så där söt som energidrycker är. Men den var alldeles jättegod. En vuxencola med extra mycket koffein.

När jag ätit klart åkte jag hem till stugan. Pojkarna fick komma ut och jag rensade min rabatt och planterade sedan plantorna.

Men där tog det stopp. Jag var tvungen att sova middag en stund. Vaknade med Kingston liggandes tätt intill mig. Det är lite svalare ute idag, men inomhus är det varmt så jag var lite förvånad att han låg där. På natten kommer båda pojkarna upp i sängen, men de brukar hålla sig i fotänden. Nära fläkten.

Bestämde mig för att det idag var tillåtet att inte göra något mer. Istället vilade jag med lite playTV. Drack kaffe och hade baravaratid.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 13

 1. Ingrid skriver:

  Så skönt att höra att du unnat dig lite baravaratid. Du är så väldigt effektiv större delen av din vakna tid.
  Visst är det skönt när man fått ta den där turen till ”tippen”. Det är verkligen med en känsla av lättnad man åker därifrån.
  Ha en behaglig torsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Idag ska jag unna mig trevligheter. Vad jag ska göra får bli en del av dagens inlägg så det avslöjar jag inte.

   Önskar dig en bra torsdag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Så skönt att få undan så pass mycket!
  Njut nu av trevligheterna
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *