Sommarledighet, aka semester – Dag 15

Det blev en lugn hemmadag i stugan. Gjorde verkligen inte många knop, det var alldeles för varmt redan på morgonen.

Det jag gjorde, som borde gjorts igår eftersom jag bestämt att torsdag ska vara min bäddag den här sommaren, var att byta lakan och örngott.

Bäddningen var till belåtenhet efter att den provats av experten.

Efter att jag vattnat i trädgården satte jag mig i solstolen och lyssnade först på dagens sommarprogram med Amie Bramme Sey och sedan på hennes syster, Seinabo Sey,  som var sommarpratare 2015. Måste säga att systern var betydligt bättre.

Sedan läste jag filosofi och lyssnade på ljudbok lite omväxlande. Försökte ta mig in i skuggan så mycket det gick. Tyvärr är mina fläderträd inte tillräckligt höga. Men till sist hade solen förflyttat sig tillräckligt.

Himlen var verkligen helt klarblå idag och helt molnfri. Jag är så glad för mina fönster. De kostade, men jag är verkligen nöjd med dem.

Det gick betydligt bättre för pojkarna att finna skugga. De kröp helt enkelt in i grönskan.

Jag funderade länge, men bestämde mig slutligen för att åka till Tyresö för en shopping. Jag var inte överförtjust i tanken på att äta korv med bröd till fredagsmiddag.

Köpte tomater och minipaprikor, potatissallad, mangoraja och, istället för fläskkarré, ändbitar av fläsk. Det var precis samma slags kött bara lite ojämna bitar och betydligt billigare. Bara 15 kronor kilot. För drygt 10 kronor fick jag kött som räcker till tre måltider.

Riggade upp den nya grillen enligt instruktionen med vatten i kärlet under. Jodå, den fungerade bra.

Det blev en alldeles perfekt middag. Till maten drack jag mitt nya favoritöl, Weird weather, den belgiska alkoholfria ölen som jag verkligen funnit som ”min öl” den här sommaren.

Efter kaffet började jag plocka undan och kunde konstatera att klockan var mer än 21:30 när jag kom in. Mina dagar försvinner verkligen snabbt. Nu återstår bara att varva ner, hur man nu gör det från en dag som varit en enda lång lågvarvsdag, och sedan sova. Imorgon måste jag ta tag i ett och annat.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 15

 1. Susjos skriver:

  Härligt för katterna att kunna vara ute. Vår Molly saknar nog vårt lantställe nu, men lite längre fram i sommar så får hon komma dit igen!
  Middagen såg mumsig ut. Ha det gott!

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra och avkopplande dag det blev och vilket fint väder ni kan njuta av hos er. Det är alltså där man borde vara för att ha det varmt och gott. Så skönt för katterna att kunna vara ute också. Ljuvliga bilder helt enkelt! Det var verkligen ett prisvärt kött får jag säga.

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Det låter som en ganska behaglig fredag.
  Så härligt för katterna att få krypa in i skuggan i grönskan. Det gillade mina katter också.
  Dina fönster ser jättefina ut!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *