Sommarledighet, aka semester – Dag 16

Jag står inte ut med den här värmen! Ännu en varm dag och jag försökte hålla mig i stillhet så mycket som möjligt.

Den här dagen sammanföll med en EFIT-dag. Titta gärna där också, det ger ett annat perspektiv på samma dag.

Vaknade vid 8-tiden, men kom inte ut förrän betydligt senare. Det var så varmt ute och jag vet inte riktigt var jag ska göra av mig när det inte finns någon riktig skugga.

När jag kom ut vattnade jag och satte mig sedan i solstolen och där blev jag sittandes länge. Lyssnade på ljudbok. Åt lite sill och potatis till lunch.

Gick in och vilade middag. Det är varmt inne också, men på något sätt ändå skönt framför fläkten.

Gick ut och så småningom lagade jag middag, grillad lax.

Diskade när jag ändå var i farten.

Gick in och la mig på sängen. Enormt trött. Inte var det många knop gjorda under dagen, men jag hade lyckats klämma in nästan 4½ timme filosofistudier under dagen. Trots att jag lyssnat på en hel ljudbok också. Det var definitivt sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 16

 1. Ingrid skriver:

  Visst kan värmen kännas lite småjobbig ibland, men jag försöker inbilla mig att det är väldigt skönt och det underlättar. Jag har ingen fläkt inomhus, men klarar mig bra ändå tycker jag. Bra att du åt lite sill och potatis till lunch! Det gäller att få i sig lite extra salt om man ska må bra och extra mycket vatten också förstås.
  Vet du, förr på landet när det var höskörd och värmen var väldigt pressande kokade man en sorts havregrynsdryck. Havregryn, lite socker och lite salt kokades upp i vatten, det hela silades och kyldes ner och sen fick ”karlarna” det att dricka. För drack de bara vatten kunde de få ”vattenkvalm”.
  Man kunde förr i tiden också.
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Ni har helt uppenbarligen en helt annan värme än vad vi har här. Söndagen började väldigt mulet men nu solar det upp lite försiktigt. Tacksamt nog så regnade det under natten och det var ett regn som behövdes. Hoppas det blir lite svalare hos dig.

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   Det har inte kommit något regn sedan 23 juni då det kom 15 mm precis då vi tänkt äta ute. I övrigt har det kommit ett par stänk, inte ens så pass att det synts i regnmätaren. Några moln seglar förbi vissa dagar, men det är 30 grader inne och ungefär lika varmt ute. Jag vill ha regn, mycket regn och svalare. Både ag och katetrna förgås i värmen.

   Ha en fortsatt bra söndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *