Ännu en dag har gått

Jobbade eftermiddagspasset, 13-21:30. Innan jag åkte fick pojkarna gå ut medan jag vattnade plantor och plockade hallon.

Det blev precis lagom mycket hallon för att ha till kvällslunchen. Packade ner hallonen och en portion risgrynsgröt.

Eftermiddagen och kvällen gick snabbt. Hann med det jag skulle utan att känna stressen flåsa mig i nacken och då är det roligt att jobba.

En kopp kaffe till gröten och hallonen. Det är verkligen lyxigt att kunna ha en driva av hallon på gröten.

Eftersom Fia ringt precis när jag var på väg upp till avdelningen, och vi kommit överens om att jag skulle ringa när jag åkte hem, pratade jag med henne på hemvägen.
Körde via Södermalm eftersom jag var osäker på exakt vad som skulle vara avstängt. Man stänger av 22-05 varje natt, men växlar vilken väg som är avstängd. Det gör att det blir köer och tar lång tid att förflytta sig mellan norra och södra Stockholm. Men att köra genom stan så sent på kvällen går oftast fort. Jag var hemma strax efter 23.

Kingston sa genast till om att de ville ha mjukmat upplagd. Medan jag serverade dem tinade jag upp lite bröd åt mig och gjorde kaffe.

Det blev inte mycket kväll innan det var sovdags. Skulle upp tidigt nästa morgon.

Ännu ett av dessa märkliga konstverk i kulverten. Ett regnmoln på tork. Det kommer fler…

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ännu en dag har gått

 1. Ingrid skriver:

  Så gott med egna hallon. Här finns de att köpa i butiken till ett rent hutlöst pris – i princip 1:-/bär. Visst är hallon gott men…..
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Hallon är verkligen gott. Men att detala det överpris som råder på färska hallon gör jag inte. Då måste det vara något väldigt speciellt. Här i huvudstaden kan de där små askarna kosta runt 60 kronor om det vill sig illa.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Så gott med nyplockade hallon från egen odling! Förr fanns det gott om vildhallon här men inte nu längre. Misstänker att man byggt bort dem.
  Så skönt att det blev en dräglig arbetsdag för dig.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, hallonen är verkligen något att vara tacksam för. De verkar mogna i lagom portioner i år. Jag har aldrig haft så många hallon på gång somm nu, ett riktigt hallonår.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *