Första halvlek klar

Så var första halvlek av veckans arbete klar. Tre pass på BRIVA, en dag, en kväll och en dag.

Trots att det är jobbigt, väldigt jobbigt att gå upp så tidigt som jag behöver för att vara på plats 6:45 så är det värt det. Det är på dagen, och i viss mån kvällen, man lär sig nya saker och får vara med om det som gör brännskadevård så speciell. Omläggningar och bad.

Idag var det inte min patient som skulle läggas om, istället fick jag möjlighet att följa med ut. Efter en massa fixande och donande var vi klara att gå ut. Det var jag, en undersköterska och så patienten förstås. Vi var ute en hel timme.

Trots en bra dag var det skönt att åka hem efter jobbet. Speciellt med vetskapen att imorgon råder fri sovning. I andra halvlek är det nattpass som gäller.

När vi var tillbaka fick jag lunch, vi har inte rast bara måltidsuppehåll och det har både i måndags och idag inneburit cirka 20 minuter. Det gäller att äta snabbt.

Jag åkte vägen förbi hemma och passadeå att ta ett bad och tvätta håret. Jag gillar som ni vet inte att duscha, jag vill liga i badkaret. ganska länge om jag hinner.

När jag badat och klätt mig åkte jag till stugan , men via Bromma Blocks. Ville köpa lite saker på Coop.

Hemma i stugan fick pojkarna skynda sig ut. Det var 34 grader och jag öppnade fler av fönstren än jag brukar. Jag fick också akutvattna mina tomatplantor som slokade. Tack och lov återhämtade de sig.

Satte mig ute och åt sushi och drack ett glas rosé. Det var perfekt temperatur ute och jag blev sittande länge. Lyssnade på bok och hade sedan et långt telefonsamtal med E. Vi har inte pratat i telefon efter januari 2013. Det kändes bra faktiskt. Trots att det gått väldigt lång tid.

Sedan vattande jag en gång till och gick därefter in. Gav pojkarna mjukmat och satte mig i sängen.

”Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor”
(G Fröding)

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

2 svar på Första halvlek klar

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att första halvlek är avklarad nu. Personligen så tycker jag att det låter betydligt behagligare att arbeta dagtid men det så klart inte samma klirr i kassan misstänker jag. Vilken behaglig avslutning det blev på din dag och jag hoppas du kunde sova ut lite i morse.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Du verkar trivas där på Briva!
  Det bästa med den här varma perioden är ju att man kan få sitta ute och njuta av kvällsvärmen. Det är inte ofta man kan göra det minsann.
  Ha en behaglig torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *