Fem en fredag v. 28: Oundvikligt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad gör du när solen går i moln?
 2. Hur tar du en paus en sommardag?
 3. Vad händer alltid under din sommar?
 4. När är din sommar slut?
 5. Vilken är den bästa aktiviteten under sommarregn?

 

 1. Just den här varma sommaren är det till skuggan jag gärna söker mig och ett moln över solen bjuder på just den svalka jag behöver och vill ha.
 2. Sätter mig ner och dricker något. Kaffe, lightläsk eller alkoholfri öl.
 3. Sommaren går alltid alldeles för fort. Oavsett om jag jobbar eller är ledig. Mina tre lediga veckor bara försvann.
 4. Det beror faktiskt på vädret. En fin september räknar jag till sommaren. Men är det regn, rusk och kallt i september är sommaren slut.
 5. En varm sommardag är det så skönt att sitta under tak, eller ett parasoll, ute medan regnet strilar ner. Är det kyligt är det skönt att vara inomhus och lyssna på smattret från regnet.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fem en fredag v. 28: Oundvikligt

 1. Hannas krypin skriver:

  Jag håller med om att sommaren går alldeles för fort. På måndag börjar jag jobba igen efter mina fyra veckors semester. Tiden har verkligen sprungit förbi.

  • Kraka skriver:

   Det där med tid och hur man upplever tid är ett märkligt fenomen. Vi pratade faktiskt om det inatt.

 2. Znogge skriver:

  Sommaren och ledigheten går alltid för fort. Just nu känns det som om den springer iväg trots att jag i princip inte gör något. Kanske är det just därför…
  Väldigt varmt och klibbigt här i dag så skuggan är behagligast just nu.

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   Idag är det lite mulet, men varmt och klibbigt ändå. Jag har sovit på förmiddagen, men var just ute för att hämta ett par böcker jag fick levererade till dörren av författaren/fotografen. Han skulle vägen förbi och tyckte att han kunde komma med dem då.

   Min cykel är i Stockholm nu. Men jag skulle få besked om jag kunde få den idag eller nästa vecka. Det kan kvitta egentligen, även om jag är nyfiken på den. Är ledig ikväll men sedan ska jag göra två extra nätter på postop. på grund av den där felrekryteringen. Det finns mycket att säga om den. Tyvärr lämpar det sig inte för offentlig skrift. Kanske i mina framtida memoarer?

   Ha en trevlig kväll med god mat och vila!

   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Visst går sommaren för fort och det börjar faktiskt märkas att man behöver tända en lampa på kvällarna, men visst kan man med lite god vilja räkna september som en sommarmånad.
  Ha det så gått!
  Kram, Ingrid

 4. Geddfish skriver:

  Håller med dig om allt detta.
  Kram!

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  visst går sommaren fort. men september kan vara väldigt fint. gillar september bättre än rötmånaden augusti med hög luftfuktighet. skuggan under träden i trädgården har varit underbar i sommar.

 6. Paula skriver:

  Det låter som att du skulle vilja ha längre semester, det är det nog många som vill. Jag som är dagledig minns så väl hur jag längtade, speciellt när jag stod i en överhettad grillkiosk och svettades floder sista somrarna jag jobbade. Men jag är höstmänniska, o längtar efter den klara höga luften.

 7. Pingback: Fem en fredag v. 29: Tröttsamt - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *