Början på andra halvlek

Torsdag

Torsdagen blev en stillsam sak. Kaffe, gav pojkarna mat, vi gick ut, jag vattnade. Sedan värmde jag vatten och diskade. Det var 28 grader i skuggan. Bestämde mig för att skyffla lite ogräs utanför tomten, mot vägen. Sedan var all ork slut.

Vi gick in för att vila. Det var mer än 30 grader inomhus. Trots fläkt och öppna fönster. Jag behövde hjälp med en sak och bad min son ringa. Han dök upp, trots att han hade mycket att göra.

F erbjöd en tur i bilen för att jag skulle få lite svalka från AC:n. Vi åkte till den närbelägna trädgårdsbutiken TrädgårdsHuset i Skarpnäck. Skulle bara titta, men kom hem med fyra plantor nejlika.

När vi var tillbaka satte vi oss ner en stund och pratade. Sedan var det dags för mig att förbereda inför natten.Kokade potatis och stekte fiskpinnar. Packade sedan min nattlunchlåda. Iväg till duschen och en välbehövlig tvättning.

På sjukhuset kändes det faktiskt lite svalt i korridorerna. Så skönt. På väg till avdelningen stötte vi på några personer med ursprung från annan plats. De undrade var akuten låg och min kollega försökte förklara. Men jag såg att språkkunskaperna inte räckte. Tyckte jag hade tid och följde med dem genom korridorerna. Det är svårt att hitta i stora sjukhusbyggnader. Jag har övat mig på just det sjukhuset sedan 1978. Då var inte ens alla befintliga hus och delar byggda.

Tillbaka på avdelningen, när jag ställde in min matlåda, hittade jag en låda där någon snäll dagkollega skrivit ”Varsågod!”

Just då kändes det livräddande. Chokladbollar av det där gammaldags, goda sättet. De slår de köpta med hur många hästlängder som helst.

Natten rullade på med diverse ”pyssel”, det vi alltid gör. En vanlig dag på jobbet helt enkelt.

 

Fredag

Åkte hem, min innan dess tog jag vägen förbi Pressbyrån uppe vid entrén. Köpte en hallonjuice, en Balder (ett mörkt bröd) och ett paket med två ostskivor. Gick till bilen och for hem. Åt på vägen. Minns inte hur dags jag var hemma, men eftersom det inte var några köer måste det varit senast 8.30. Somnade nästan genast.

Först blev jag väckt av I som har affären där jag köpt min cykel. Den har anlänt till Stockholm nu, men det var osäkert om jag kunde få den idag. Han skulle höra av sig. Det gjorde han inte, men jag skickade ett sms och fick veta att han inte hunnit. Vi skulle höras måndag eller tisdag.

Slumrade en stund till och gick sedan upp och gjorde kaffe. Med tiden gjorde jag en knäckemacka med ost. Satt och chattade med lite folk och tog det lugnt.

Så ringde han som gjort fotoböcker med graffiti från Södertälje hamn. Jag hade beställt boken om 2020. Eftersom han hade ärende till Tyresö kom han förbi med den. Vi pratade en stund och jag frågade om boken från 2019. Han hade några i bilen så jag swishade och han hämtade. har bara hunnit bläddra lite snabbt, men det är verkligen fantastiska konstböcker.

 

Gick in och satte mig en stund till i sängen med datorn. Kom på att jag inte kollat på antagning.se. Man får mail om att logga in och titta på resultatet. Men det finns där långt innan mailet kommer. Jag kollade innan jag la mig i morse, men då var det inte klart. Nu kunde jag se att jag är antagen till Politisk filosofi och Barockens bildvärld. Barockens bildvärld ligger lite utanför mitt filosofiska studieområde, men vi som satt vid samma bord som läraren blev jätteintresserade. Hon var så dynamisk och brann för sitt ämne. Jag sökte kursen på sen sökning (ansökningstiden hade gått ut) redan vid bordet. Speciellt som hon pratade om att hon funderade på om hon skulle lägga in en studieresa till Rom. Jag älskar Rom! Mellan tummen och pekfingret har jag nog varit där 10 gånger, eller nästan i alla fall. Orkar inte räkna just nu. Men Rom, den eviga staden, kan man aldrig få för mycket av.

Sen gick vi ut.

Pojkarna sökte sig till skugga. Jag vattnade och satte mig sedan och lyssnade på dagens sommarprogram med Nina Burton. Lyssnade inte på hela. Trots att hon pratade om ett ämne jag är intresserad av var kvinnan så tråkig att inte bara klockorna stannande. Hon stannade själva tiden.

Jag planerade att grilla på kvällen, men sedan blev jag så hungrig att jag stekte ett par korvar och tinade upp några korvbröd. Senare på kvällen var jag inte tillräckligt hungrig för grillande.

Ute lyssnade jag på bok, pratade med flera vänner i telefon och slumrade till en kort stund. Till sist blev det, hur otroligt det än kan låta, lite för kyligt att tillbringa kvällen ute.

Gick in, bara 25 grader inomhus och riktigt skönt. Fortsatte lyssna på boken och smuttade på det sista av vinet i glaset. Det var skönt att vara ledig, att ha en lång fredagskväll bara för mig och pojkarna. Pojkarna höll sig förresten för sig själva. Sökte lite svalare platser. Men de gick in på eget initiativ en bra stund innan jag gav upp utevistelsen.

Lavendeln är populär bland humlor och fjärilar.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Början på andra halvlek

 1. znogge skriver:

  Stort grattis till att du blev antagen till dina kurser! Jag funderade på att läsa någon kurs men kom inte till skott denna gång. Däremot så tänkte jag på dig i dag. Vår yngsta dotter jobbade hemifrån och satt mitt emot mig i köket. Hon är konsultchef på ett bemanningsföretag för bland annat sjuksköterskor så jag fick ta del av hur det fungerar att boka in personal.

  Kram och god fredagskväll!

 2. skogsnuvan skriver:

  Oj som vanligt blir jag lite matt när jag hör hur du jäktar hit och dit och jag fattar inte hur du orkar i värmen. Jag har också varmt här men eftersom jag bor vid sjön fläktar det alltid lite och inomhus är det svalt eftersom jag har timmerväggar som är tjocka och står emot både kyla och värme. Rom har jag inte varit till men Italien har jag varit till många gånger på den tiden jag hade råd att resa. Italien är underbart så åk om du kan.

 3. Ingrid skriver:

  Sommar i P1 bjuder verkligen på något för alla. Du tycker att Nina Burton var tråkig och jag låg i solstolen och bara njöt av att lyssna på hennes vackra röst och det hon talade om. Och musiken var helt fantastisk den också och omsorgsfullt vald.
  Värmen ser ut att fortsätta ett tag till. Vi har verkligen en fantastisk sommar!
  Hoppas att du får en skön lördag!
  Kram, Ingrid

 4. Micke skriver:

  Fint att bli antagen till kurs man sökt in på, grattis.
  Lite kurser på gång här med hörde jag min fd chef mumla om innan hon slutade, återstår att se vid återgång till tjänstgöring.

  Nu är det väl bara att hålla ut lite, nästa vecka ska det bli svalare läste jag nånstans, lite tacksamt faktiskt måste jag erkänna.

  Instämmer angående chokladbollen, det piggar verkligen upp 😉

  Ha en fin helg nu Kraka.

 5. Pingback: EFIT – Ett Foto I Timmen – 2 augusti | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *