Slutet av andra halvlek

Måndag och första veckan efter ledighet, aka semester, är slut. Det är alltid en uppförsbacke att komma igång och jag hade dessutom behövt ett par veckor till av ledighet. Återhämtningen ligger i kvantiteten, att det är många dagar i följd. Naturligtvis är det viktigt med kvalitet också, vad man gör och om det är en bra ledighet.

Egentligen skulle jag varit ledig under helgen, men på grund av den situation som ”uppstått” på min ena arbetsplats så jobbade jag helgen. För den som undrar varför jag så villigt tog tre av de pass som blivit vakanta, det är väl inte mitt ansvar, så är svaret att jag känner ansvar för att dra mitt strå till stacken så det överhuvudtaget finns en fungerande vård. Vårdkrisen är tillräckligt stor som den är och börjar man dra in semestrar för folk så slutar ännu fler än vad som redan skett. Vårdskulden är enorm redan som det är. Vårdskuld är förresten ett märkligt ord som jag ofta undrar om man börjat använda för att folk ska missa vad det egentligen handlar om. Såg som det är istället. Köerna till nödvändig, många gånger livsviktig, vård har ökat.

Hur som helst, det blev en rivstart med 145% arbete (räknat på heltidsmått 38,25 timmar/vecka). Den kommande veckan är planerat bara lite över de 50% jag vill jobba.

Lördag

Vaknade betydligt tidigare än jag ville. Runt halv sju tror jag klockan var och sedan tog dagen fart så sakteliga.

Dagen flöt på med de vanliga sysslorna i stugan. Tillagade, och packade, två matlådor för de kommande nätterna. Pojkarna var ute ett par gånger och jag vattnade ordentligt eftersom det inte kom något regn och inte verkade vara något på gång heller.

Vilade lite, slumrae en stund, och gick sedan först med sopor och förpackningar och sedan för att duscha. Därefter var det dags att åka till jobbet.

 

Söndag

Natten rullade på och sedan åkte jag hem till stugan. Pojkarna fick gå ut en liten stund innan jag skulle sova.

Sov gott, men vaknade av mig själv lite väl tidigt. Drack kaffe och åt knäckemackor och lyssnade på ljudbok.

Gick ut och vattnade med slangen medan pojkarna vädrade pälsen en stund. Någon av dem råkade få lite vatten på sig och ville genast gå in. Så fick det bli.

Gjorde mig redo att åka till jobbet och just då fick jag syn på F ute i trädgården. Han skulel fixa lite mmed ved som skulle sågas och lite annat. Jag gav mig av mot jobbet.

Natten var okej. vi åt ost och kex och min matlåda åkte i i frysen till nästa gång jag jobbar.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Slutet av andra halvlek

 1. Znogge skriver:

  Jag förstår mer än väl hur du resonerar. Många som arbetar inom skola, vård och omsorg ställer upp på ett helt fantastiskt vis för att verksamheten ska fungera. Trollar med knäna och prioriterar inte sig själv. Tur att alla dessa eldsjälar finns.

  Kram och god måndag!

 2. Ingrid skriver:

  Det är verkligen tur att det finns de som ställer upp när vården krisar. Hela den här pandemitiden ställer verkligen till det och ”vårdskulden” växer mer och mer. Jag vet flera som fått sina operationer uppskjutna och går och väntar.
  Glad måndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *