Fullspäckad måndag

Började dagen med att sova nästan fem timmar efter jobbet. Det är precis lika lite som det låter, men jag hade inte tid med fler timmar. Alarmet fick väcka mig klockan 14:00. Då var jag förresten redan vaken.

När jag fått i mig det livsviktiga koffeinet i form av två koppar kaffe gav jag mig av på shopping till Tyresö. Hade en lista med mig på vad jag skulle ha. Bara det nödvändigaste, i morgon är det tisdag och då är det rabatt för oss som är pensionärer. 5 % må låta lite, men det blir en hel del om man planerar sina inköp.

När jag var tillbaka igen tog jag tag i tillverkningen av en tårta. Hann inte bli klar innan mina gäster, eller F:s gäster var det väl egentligen, kom. Men jag fixade till den där tårtan som var för att fira F:s namnsdag som var igår.

Vi har haft som tradition ända sedan första namnsdagen, 1986, att fira med något med jordgubbar. Ibland, som nu, har vi fått flytta lite på tillfället eftersom det inte alltid fungerar med att fira just den 18:e. Men vi har hittills inte missat en enda Fredrik-dag.

En av dem som F hade med sig har en byggfirma och ska räkna på fasadrenovering på min stuga. Panelbyte och isolering i första hand, men lite annat också.

När alla åkte bar jag bort sopor och förpackningar och sedan körde jag bort en full skottkärra till kvistkomposten. Sedan gjorde jag kväll i två steg. Först en stund vid bordet ute med lite vin och sedan tog jag glaset med in och satte mig i sängen. Det är inte så varmt på kvällen längre. Det är svalare, på gott och ont, men i det här fallet mest på gott.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fullspäckad måndag

 1. Znogge skriver:

  Så kul att ni håller fast vid att fira namnsdagar. Jag kom ihåg att säga grattis till sonen som heter Fredrik som tredje namn. I går var det yngsta frökens namnsdag och två till har vi klämt in under fruntimmersveckan.
  Hoppas att du får ett bra pris för renoveringen.

  Kram och god tisdag!

  • Kraka skriver:

   Jag är uppvuxen med att vi firade namnsdagar. Alla namnsdagar, alltså även mellannamn. Då var det tårta och presenter. Fredrik får presenter ibland, igår blev det bara tårta.
   Ja, jag kommer att få rabatt på materialet och ett helt okej pris så det blir bra. Fredrik sköter bokföringen åt den här firman och han är också kompis med dem så han vet att det blir bra gjort.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Visst är det skönt när det blivit lite svalare på dagarna och kanske framför allt nattetid.
  Ha en skön tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, och det är så skönt att se att katterna mår bättre nu när det är svalare inomhus också. Ute lägger de sig i skuggan under buskarna där det är svalt, men inomhus är svårare. Vi har haft ända upp till 34 grader inomhus. Trots fläkt och öppna fönster.

   Ha en skön tisdag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *