EFIT – Ett Foto I Timmen – 2 augusti

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 2 augusti hittar du här.

Klockan 03-04: Ett snabbt besök på IVA, intensivvårdsavdelningen på Karolinska Huddinge, för att lämna Metronidazol som de ville låna från oss på postop.
Att frudin hade munskydd men inte jag beror på att vi numera bara behöver ha munskydd i patientnära arbete. Jag skulle bara lämna två förpackningar med antibiotika. (Bilden är tagen av frudin med hennes mobil och sedan skickad till mig. Troligen dyker den upp även i hennes blogg),

Klockan 04-05: Hämtade kaffe i automaten.

Klockan 05-06: En blick på rastrummet medan jag väntar4 på ännu en kopp kaffe. Jag vill ständigt ha en kopp stående vid min arbetsplats.

Klockna 06-07: Nattens sista kopp kaffe att dricka medan jag dokumenterade i patientjournalerna.

Klockan 07-08: Utanför postops lokaler. Del av ett längre konstverk med planeter. Den som följer min blogg mer regelbundet vet att jag är konstintresserad i allmänhet och intresserad av graffiti och sjukhuskonst i synnerhet. Kommer att ägna en del av hösten åt studier om Barockens bildvärld, 7,5 högskolepoäng. Den ligger lite vid sidan om mitt filosofi- och livsåskådningsfokus och, som flitig bloggläsare vet, sökte jag den vid det senare intaget. Men även konst är en del av människans livsvärld så helt avviker inte ens den kursen från mina planerade studier. Tror däremot inte att jag får räkna in just de poängen i en filosofiexamen.

Klockan 07-08: Hemma vid stugan. Kunde se att Kingston, som så ofta, satt i köksfönstret och väntade på mig. När jag låste upp stod båda pojkarna innanför dörren. Glada att jag var hemma. Eller för att de skulle få mjukmat.

Klockan 08-13: Sover. Kingston låg där när jag somnade. Minns inte om han låg där även när jag vaknade, men det är föga troligt att han sovit hela tiden med mig.

Klockan 13-14: Vaknade, som så ofta, alldeles för tidigt. Klockan var bara runt 13:30 när jag gick upp och gjorde kaffe. Pojkarna intresserade sig för matskålarna i vanlig ordning.

Klockan 14-15: Satt i sängen med mitt kaffe och två rostade med marmelad och ost. Ute var det grönt men mulet och regnade.

Klockan 15.16: DN har just nu en serie om pengar och lycka. Läste flera av artiklarna, bland annat dem du ser ovan.
Ett intressant citat:
Det anses ofta okomplicerat att sätta likhetstecken mellan ett gott liv och ett liv fullt av lycka. Du har ett bättre liv när du har mer lycka. Om du vill att dina barn ska få ett gott liv betyder det att de lever ett lyckligt liv. Bland psykologer och i viss mån nationalekonomer är det fortfarande en vanlig uppfattning, säger Angner. Bland filosofer är det däremot bara en mindre andel som ansluter sig till den föreställningen.”
DN (artikeln är länkad om du vill läsa)

Frågor om lycka, välstånd och pengar är intressant och ligger lite mittemellan filosofi och nationalekonomi. Man kan sedan lägga vikten åt ena eller andra hållet.

Klockan 16-17: Har sagt det förut och säger det igen. Jag har samma förhållande till tid som de där deltagarna i Lyxfällan har till pengar.
När jag skulle behöva klä mig och ta tag i dammsugning, städning och dessutom passa på att diska när det nu blivit uppehållsväder sätter jag mig med ett avsnitt av Ett fall för Vera på playTV. Dessutom hade jag planerat att åka hemhem och kolla posten och fixa med ditten och datten.

Klockan 17-19: PlayTV på paus medan jag  hade ett 2 timmar 10 minuter 14 sekunder långt telefonsamtal med H, en arbetskamrat som jag umgås privat med. En av de få faktiskt. Vi hade mycket att prata om.

Klockan 19-20: Tiden hade runnit iväg och jag bestämde mig för att åka hemhem imorgon eller på onsdag. Hällde upp ett glas rött och började laga middag. Korv Stroganoff och svenskt havreris. Lagade så det skulle bli en matlåda till veckans enda arbetspass.

Klockan 20-21: Hemlagad Stroganoff. Perfekt måndagsmiddag.

Klockan 21-22: Lyssnade på ljudbok. Lyssnade klart boken för att få veta hur den slutade.

Klockan 22-23: Kingston låg hos mig en stund. Orvar ko också upp i sängen.

Klockan 23-24: Så var jag ensam i sängen igen. Men inte så länge. Hann bara skriva om det så var Kingston tillbaka. Jag vet att pojkarna lekte en stund. Möjligen hade de också ätit lite.

Dagen var slut, en lång dag utan så mycket substans. Mest vila. Men jag behövde lugnet. Även om nätterna på jobbet varit lugna så har det ändå varit 42 timmar arbete. Imorgon är en annan dag och jag har skrivit en attgöralista.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2021, Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 2 augusti

 1. Anni skriver:

  Skrattade gott åt ditt förhållande till tid. Där är vi fler!
  Såg bilden hos frudin också, kul att ni är kollegor.
  Du vill ha kaffe och katterna vill ha mat, har ni då ett gott liv eller ett lyckligt liv?

 2. Znogge skriver:

  Ja, det där med tiden är inte lätt man jag konstaterar i alla fall att det blev en minst sagt fullmatad dag för dig. Vilken fin bild på er båda.

  Kram

 3. Anna skriver:

  Ni gör ett fantastiskt jobb, ni inom sjukvården! Spännande och se din arbetsplats.
  // Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *