Dyra och kära ägodelar – Bloggutmaning i augusti 3

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i augusti med en fråga att besvara varje dag.

 

Berätta om ditt dyrbaraste köp. 

Ordet dyrbar har i språket två helt olika betydelser. Dels har det med kostnad i pengavärde, i vårt fall kronor, att göra. Dels är det det som skulle kännas svårast att mista.

Mina dyrbaraste ägodelar, i betydelsen är mig allra kärast, är mina katter. Jag får ofta höra att jag inte är klok som köpt katter för så mycket pengar när det finns så många katter man kan få gratis. Det är också dessa personer som säger att det är väl bara att göra sig av med dem om de blir sjuka och skaffa en ny. De har inte förstått kärleken och interaktionen mellan levande individer. Jag älskar mina katter. En Norsk skogkatt kostar runt 10 000 kronor, ibland lite mindre ibland mer. Men det är inte priset som gör dem dyrbara det är kärleken.

Om man går på inköpspriset så är det min stuga. Men min lägenhet är värd betydligt mer i dagens läge, det är bara det att den har jag ägt i ganska precis 40 år. Köpte den sommaren 1981, när jag var 25 år och skulle fylla 26 under hösten.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dyra och kära ägodelar – Bloggutmaning i augusti 3

 1. Ingrid skriver:

  En lägenhet i Stockholm som du ägt i 40 år måste vara en väldigt bra penningplacering.
  Men visst kan dyrbar tydas på flera sätt och det behöver inte alls ha med penningvärde att göra.
  Hoppas att du har en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Jag skulle vilja påstå att dina katter är värda vartenda öre! Sedan är det vissa saker som inte kan värderas i pengar. Vårt dyraste inköp är definitivt vårt hus som vi köpte 1984.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *