Fem en fredag v. 29: Tröttsamt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När tröttnade du senast på något?
 2. Vad håller dig vaken om nätterna?
 3. Hur bryter du en ovana?
 4. Vad har du gjort för mycket av i veckan?
 5. Vad har du inte fått göra hittills i sommar?

 

 1. Hmm… Mig själv kanske? Ofta.
 2. Jobbet!
  Men när jag är ledig är det just denna sommar värmen, men också en lite tillstökad dygnsrytm.
 3. Jag är inte helt säker på att jag har någon ovana jag vill bli av med. De flesta vanor som ses som ovanor ses ju som sådana av omgivningen. Själv trivs man för det mesta väldigt bra med dem.
 4. Jag vet faktiskt inte. Ätit kanske?
 5. Varit på festivaler och utomhuskonserter. Jag är väldigt restriktiv med att vistas i folksamlingar. Jag har sett Covid19 på nära håll och både hållit döende i handen och tröstat anhöriga. Det är långt ifrån över. Jag tror inte jag kommer att gå på några evenemang innan minst 70% är vaccinerade. Dessutom har vi ju en spridning av mutationer som inte vaccinet har full täckning mot. Jag skulle nog helst vilja få den där tredje sprutan med ett modifierat vaccin först.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 29: Tröttsamt

 1. Znogge skriver:

  Jag håller helt med dig när det gäller nummer 5. Många beter sig som om pandemin var över men själv är jag väldigt restriktiv fortfarande. Jag funderar mycket på hur det blir när skolorna startar i höst. Barn och ungdomar är inte vaccinerade och många elever med utländsk bakgrund har varit i sina hemländer. Har vi otur kan det bli en rejäl ökning igen…

  Kram och god lördag!

 2. Geddfish skriver:

  Håller med dig på fråga 5.
  Jag har stor respekt.
  Trevlig lördag och kram!

 3. Paula skriver:

  Jag har slappnat av lite, vet inte riktigt vad det beror på. Men, jag går inte i folksamlingar och undviker turistfällorna i byn där det kryllar av människor nu. Däremot har jag umgåtts med vänner, dock utomhus, och vi har alla fått våra sprutor. I affärer har jag också gått nu på sistone, men inte upplevt det minsta trängsel.
  Trist att jobbet håller dig vaken på nätterna, för du jobbar väl inte natt?

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag tycker också att människor återgått till sina vanliga liv. men jag är mycket försiktig; undviker folksamlingar, åter inte tåg och buss. det förefaller absolut inte var slut på pandemin. tyvärr

 5. Åke skriver:

  Kloka saker att inte gå på festivaler. Detta är inte över på länge… vi har alla ett ansvar. Du som sett på nära håll bör veta.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 30: Temperaturväxlingar - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *