EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 juli

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 23 juli hittar du här.

 

Klockan 7-8: Jobbet var slut för den här gången. En natt som varit väldigt arbetsintensiv och det kändes skönt att få åka hem. Den här natten hade jag i hög grad gjort skäl för lönen. Minsann!

Klockan 8-9: En av mina blommor, en Echinacea purpurea, eller Röd solhatt som den heter på svenska. Jag blir glad varje dag jag får ha den kvar. Jag köpte två plantor och båda hade varsin fin knopp. Men den andra blev avbiten en av sina första nätter. Har både rådjur och hare här. Och så den förbaskade bävern förstås, men den ger sig väl inte på blommor. Den har fällt många träd i föreningen däremot.

Klockan 9-10: Första tomaten som är (nästan) mogen. På eftermiddagen var det tre som var på gång.

Klockan 10-14: Gick och la mig. Äntligen. Då hade jag, förutom att kolla på mina växter, druckit kaffe, ätit två mackor med mortadella och givit katterna mat. Som ni förstår så är fyra timmar alldeles för lite sömn, men det är svårt att sova i värmen. Oavsett om det är natt eller dag.

Klockan 14-15: Förutom att dricka ”morgonkaffe” plockade jag in disken som stått på tork.

Klockan 15-16: Orvar sitter inne i grönskan. Båda katterna kryper gärna in under buskarna där det är svalt och skönt. Själv avstår jag från det nöjet eftersom jag har en helt annan relation till insekter och småkryp än pojkarna.

Klockan 16-17: Efter en promenad ner till Kolonikiosken, satte jag mig i skuggan och väntade på min mat.

Klockan 17-18: Idag valde jag tonfisksallad. Måste ju variera mig lite, brukar ta räksalladen. Den här var absolut lika god.
Lyssnade på bok, pratade med B-M i telefon och, faktiskt ovanligt nog, interagerade jag med flera andra på serveringen. Jag är ofta inte så öppen för social kontakt efter fyra timmars sömn. Men sker det på mina villkor så händer det…

Efter maten gick jag hem till stugan. Tanken var att jag skulle gå ut och sätta mig i trädgården. Men först skulle jag vila lite. Det blev mycket.

Klockan 22-23: Vaknade och insåg att jag sovit bort kvällen. Men å andra sidan hade jag ju inte sovit den eftermiddag som var avsedd för sömn.

Klockan 23-24: Blev kvar länge i sängen och pojkarna kom och gick. De ligger inte så långa stunder i sängen nu när det är så varmt. Annars är det lika mycket deras säng som min.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2021, Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 juli

 1. Znogge skriver:

  Något säger mig att du alltid gör skäl för din lön!
  Det är jobbigt att sova när det är varmt och vi har morgonsol i sovrummet. Det gör att det rummet blir rejält varmt.
  Hoppas du får en fin lördag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag har aldrig sol i sovrummet, som ligger i norr. Men nu är det 23½ grad inne i lägenheten har jag sett när jag varit hemma. Jag som fryser hela vintern.
   I stugan ligger solen på stor del av dagen och temperaturen ligger runt 30 grader. Det var 34 grader ett tag och helt outhärdligt.

   Ja, vårdarbete är slitigt för det mesta. Både kroppsligt och själsligt. Personalbrist. Platsbrist. Resursbrist. Ibland längtar jag efter tiden då jag städade personalutrymmen på Astra. Det är inte så glamoröst att städa toaletter, men det är å andra sidan inte vårdarbete heller. Det är det bara på film och i människors fantasi.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Som vanligt är det trevligt att följa din dag i bilder.
  Jag tycker att det måste vara svårt att få någon ordning på det där med sömn när man jobbar som du gör, men man anpassar sig väl. Mamma jobbade natt i många år och tyckte att det gick bra. Vi var vuxna, så hon kunde sova sina dagtimmar i lugn och ro.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Min sömn fungerar bäst när jag bara jobbar natt. Att jobba treskift är inte bra och det finns en undersökning, som jag läst men inte har, som visade att treskiftsjobb förkortar livet med tio år. Det kan jag förstå för ja känner av de korta perioderna av treskift väldigt mycket. Jag jobbar ju helst dag på BRIVA eftersom det är på dag-, och ibland kvällspass, som man får vara med på omläggningar. Vården, det vill säga arbetsgivarna med fackets godkännande, vill att alla ska jobba treskift. Det vägrar jag göra annat än undantagsvis. Det förstör sömnen och gör oss sjuka. Ska man jobba treskift ska man jobba medsols veckor dag, kväll, natt och sedan ha en vecka ledig innan det börjar om igen. I vården blandas passen efter arbetets behov. Dubbelpassen, som kan vara 15 timmar, är ett annat av vårdens gissel. Sen undrar chefer och andra beslutsfattare varför vårdfolk går in i vägggen och blir långtidssjukskrivna. Eller, om de är kloka, slutar i tid.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

 3. Anni skriver:

  Hoppas verkligen att din solhatt får vara ifred, den är så fin!
  Men du, länkar du inte från EFIT hit? Visste inte att du var med denna gång, så hade du inte skrivit hos mig hade jag helt missat det.
  Har haft lite dåligt samvete för att jag inte bad dig vänta tio minuter (tills matchen var slut) när du kom förbi för att hämta grönkålen, hade ju velat få en pratstund med dig. Men det blir kanske blir fler tillfällen?
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Jag var nog lite för trött i fredags, hade haft en jobbig natt. Trodde att jag lagt in länken. Nu är den där i alla fall.

   Det blir fler tillfällen, det är ju inte så långt mellan våra bostäder och jag har bil. Din trädgård var så mysig. . Grönkålen växer och frodas, du kan se en bild i gårdagens inlägg, I sommarens soliga dagar. Ska skörda lite av den i veckan som kommer och göra soppa.

   Kram

 4. Frudin skriver:

  Mina tomater är bara gröna än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *