Onsdag går jag ut och vankar

Som vanligt vaknade jag för tidigt och var jättetrött. Typiska stressymptom. Ute var det blött så jag slapp i alla fall vattna. Men det hade bara kommit knappt 1 millimeter under natten.

Efter lite sysslor här hemma i stugan åkte jag iväg mot Södertälje. Gjorde några ärenden inne i stan innan jag åkte till min bror och svägerska.

Bland annat beställde jag en tid hos min optiker. Vill ha ögonen undersökta i första hand, tror väl inte att det blir nya glasögon den här gången. Även om jag förstås har kollat på nya bågar. För säkerhets skull.

Passade på att lyxfika lite på Café Tratten. Tyvärr var det inte en så njutbar fikastund som jag önskat eftersom jag kände mig stressad.

Hos min bror och svägerska var det som vanligt. Jag var alldeles för trött och orkade inte med så jag åkte därifrån för att komma tillbaka senare. Jag blir så stressad av dem båda.

Åkte tillbaka till stugan och bestämde med F att vi skulle ses där. Sedan skulle vi åka till Södertälje tillsammans.

Innan vi gav oss av söderut tog vi en tur till Tyresö för att äta. Jag åt en gigantisk wienerschnitzel. Så gott!

I Södertälje hämtade vi i stort sett allt jag ska ha. Bara några få saker kvar. På förmiddagen lät det som om jag hade hur mycket som helst att ta hand om. Det är lite av en familjetradition att skälla på mig och tycka att jag är lat och värdelös. Men till och med min bror skärpte till sig och pratade med F när vi var där.

Vi åkte sedan till Eskilstuna, i varsin bil. Jag skulle lämna en del saker där för förvaring och F skulle stanna kvar några dagar. Jag ville dessutom ge F, han som kallas S, en present. Han fyller år i morgon. Bara en liten symbolisk present.

Vi åt varsin glass och sedan åkte jag hem igen. Det åskade hela vägen, regnade lite då och då. Men åskan var så märklig. I vart fall har jag aldrig sett sådan åska förut. Blixtarna var röda och orange. Någon enstaka såg ut som de brukar och när jag kom nära Stockholm igen hade de normal färg. Jag har verkligen aldrig sett röd blixtar tidigare. Inte orange heller. Men varför inte, det var väl något i luften som gav den färgen. Men det förde onekligen tankarna till Uppenbarelseboken.

När jag kom hem till stugan kastade jag ett öga på regnmätaren. Det var 5 millimeter som jag lät vara kvar. Ska läsa av den och tömma imorgon. Med den millimetern jag tömde i morse har det kommit 6 millimeter och det är inte mycket med tanke på hur torrt det är. Behöver komma tio gånger så mycket.

Började titta på en serie på playTV, men jag var alldeles för trött. Bestämde mig för att sova istället.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Onsdag går jag ut och vankar

 1. Hannas krypin skriver:

  Vad jobbigt att känna sig så stressad. Ja, nu behöver det verkligen komma regn. Vi har också fått lite men det räcker inte långt när det är knastertorrt i markerna.

 2. Ingrid skriver:

  Även här har det kommit några småskurar och i morse när jag tänkte gå ut och klippa gräset kom det några droppar som jagade in mig igen. Sen dundrade en åskknall till och så sken solen igen. Det är ett märkligt väder.
  Hoppas att du kan få en lugn och skön torsdag, utan några utflykter vare sig hit eller det. Jag tror att du behöver ”bara vara” för att kunna stressa av lite. Eller är det jobbtorsdag??
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag börjar jobba ikväll och har 4 nätter framför mig. Men det ska nog gå bra. Ska göra lite schemaplanering under natten om jag hinner. Uppsala har tackat nej, HR-avdelningen alltså inte avdelningen, och påstår att det inte finns behov av personal. Så jag kommer att planera på Huddinge. Tror inte bemanningsassistenten på BRIVA blir så glad men jag kan inte vänta tills hon är tillbaka. Jag behöver planera min höst. Av olika skäl.
   Idag är det sol ute igen och jag måste väl vattna. Men jag har innte kommit ut ännu fast klockan är 11:30. Tar det lugnt. Det blev sent igår innan jag släkte lampan.

   Ha en fin torsdag1
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Så jobbigt att känna sig stressad och då har du ändå haft semester nyligen. Samtidigt så vet jag hur tufft det gångna året varit för er inom vården så det hade nästan varit konstigt om du inte varit stressad. Hoppas att det lugnar sig lite nu när vaccinationerna är i full gång. Kruxet är ju att all annan vård kan inte pausas på grund av en pandemi.
  Hoppas dina kommande arbetspass blir drägliga.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *