Fem en fredag v. 31: Aldrig säga aldrig III

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är något typiskt för sommaren du aldrig har gjort?
 2. Vilken genre läser eller tittar du aldrig på? ?
 3. Vad skulle du bara göra om du fick 1 miljon kronor?
 4. Vad är något du gjort en gång men aldrig igen?
 5. När går du aldrig över gränsen?

 

 1. Åkt vattenskidor, vattenscooter och liknande.
 2. Pornografi.
 3. Flytta. Men jag skulle nog behöva få 2 miljoner för att det skulle bli möjligt att flytta till ett ”bättre” område. Att flytta inom området, eller till ett likvärdigt, verkar inte så meningsfullt. Att få ett lån är helt uteslutet för mig efter som min pension är den enda inkomst som räknas. Får lite drygt 14 000 kronor i månaden före skatt. Då får man inga miljonlån.
  Uppdatering: Kollade lite på vad en 2:a skulle kosta där jag helst vill bo. Var nog lite för optimistisk. Skulle behöva få minst 3 miljoner och sedan det jag kan sälja min nuvarande bostad för. Men priserna varierar och det är bara en liten 2:a jag skulle kunna få för 4½ miljon. Beräknad boendekostnad för en 2:a på 61 kvadrat beräknas till cirka 18 500 kronor. Fast då var det med lån och en kostnad på strax under 5 miljoner. Månadskostnaden är cirka 5 000.
 4. Antagligen kommer jag aldrig att hoppa bungy jump igen. Knappast fallskärm heller. Jag rusar mot 70 och åren har sprungit ifrån mig. Var 24 när jag hoppade fallskärm och 39 när jag provade bungy jump.
 5. Jag har gått över gränsen tre gånger:
  – På vandring vid Grövelsjön gick jag över gränsen till Norge, och sedan tillbaka. Vi drack kaffe och åt våfflor på norska sidan.
  – När jag vandrade Polarcirkelmarschen, en 4-dagarsmarsch med samma upplägg som Nijmegen, gick jag över gränsen till Finland.
  – Den 12 juni 2000 gick jag över gränsen från Danmark till Sverige via Öresundsbron.
  Det var Broloppet som startade vid Öresundsförbindelsens danska ände i Kastrup Strandpark på Amager, fortsatte genom Drogdentunneln via ön Pepparholmen, över Öresundsbron till målgång vid Ribersborg i Malmö.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 31: Aldrig säga aldrig III

 1. Paula skriver:

  Haha, skrattar åt dina gränsöverskridanden. Jag har aldrig gått över en statsgräns! Tycker du är storartat modig som testat bungyjump och fallskärmshoppning. Bägge ingår i mina om jag fick en miljon skulle jag överväga att…
  Bostadspriserna är så hutlösa för tillfället att man bara kan skratta åt eländet. Jag ”råkade” äga en bostadsrätt med lån i Stockholmsförort i början av 90-talet när räntan var skyhög. Jag fick sälja med en svidande förlust…
  Hyr härefter min bostad, drömmer inte ens om något annat…
  Trevlig helg

 2. Kristina skriver:

  Det är sjukt vad det kostar för ett boende:( Själv bor jag i ett hus på 44 kvadrat, räcker för mig och billiga Karlshamn, som i mitt tycke är en trevlig stad:)

 3. Pingback: Fem en fredag v. 32: Struktur - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *