Ljuset i tunneln kan vara ett tåg

Efter en helg som, trots att jag inte direkt gjorde något, tog mängder av energi var det dags att jobba igen. En kväll och en dag i Uppsala.

Jag bestämde mig nog redan på söndagen för att köpa färdigmat trots att jag hade att tillaga. Kände mig lite lätt dränerad.

Började klockan 13:00 och gick upp i tid för att hinna duscha och också ta vägen förbi en affär och köpa två färdigrätter. Behövde dessutom tanka för att få mina transporter att gå ihop sig. Jag hann faktiskt ta en sväng förbi hemmahemma också och kolla posten.

Måndagen blev en lugn historia för min del. Jag väntade på en patient som var på operation. Det visade sig vara en operation i 15-timmarsbranchen. Jag träffade med andra ord inte min patient förrän dagen därpå. Istället var jag behjälplig med diverse småsaker som att blanda läkemedel, gå till kemlab och ringa några telefonsamtal.

Jag var hemma i stugan strax före midnatt och kunde glädja mig åt att Orvar nu piggat på sig och verkade frisk.

Jag hade svårt att somna, tror inte jag sov mer än 2½ timme innan det var dags att gå upp igen.

På tisdagsmorgonen drack jag kaffe, fixade åt katterna och gick ut. På vägen mot bilen tömde jag regnmätare på 10 millimeter. Tömde ytterligare 5 millimeter när jag kom hem.

Jag hade en bra dag på BRIVA,  Men ändå var det skönt att åka hem. Tog vägen förbi IKEA och köpte den där burken de inte hade hemma i Barkarby senast jag var där. Den som är hög nog för spagetti.

Hemma i människobyn kollade jag posten, tog ett bad och tvättade håret. Hade planerat att göra några saker till men det gick inte att vara hemma. Det där tjutande ljudet var igång och jag fick kämpa för att stå ut den korta stund jag var hemma Det blev ett snabbt bad. Man har sagt att ljudet beror på att någon av luckorna i sopnedkasten står öppen. Men jag åkte ända upp och gick ner och kollade samtliga luckor. Ingen var öppen eller dåligt stängd. De måste göra något åt detta annars kan jag inte bo i min lägenhet. Ljudet är outhärdligt.

Tillbaka i stugan fick pojkarna gå ut. Jag satte mig ute en stund och läste och drack lite vin. Pojkarna fångade en mus och eftersom jag inte vill att de ska äta möss så fick jag tag på den. Levande den här gången och den kilade iväg. Jag har inga gifter i min trädgård, men jag vet ju inte om mössen fått i sig något. Troligen var musätande orsaken till Orvars kräkningar. Pojkarna fick gå in och de var vansinniga på mig. Kingston satte klor i mitt ena ben, men jag låter det vara eftersom det inte är alltför länge sedan jag vaccinerades mot stelkramp. Dessutom var det inte så djupt, men blödde ymnigt.

Jag satt kvar ute ett tag och pojkarna, speciellt Kingston, glodde på mig genom köksfönstret. Det var ju hans mus jag tagit.

Gick in, och sedan ut och hämtade nytt vatten i min dunk med kran. Hade egentligen behövt göra det igår kväll, men då var det mörkt.

Ska titta lite på playTV nu, men sedan sova för imorgon är det en ny dag med mycket planerat.

Konstverk i en av kulvertarna under Akademiska sjukhuset Uppsala.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ljuset i tunneln kan vara ett tåg

 1. znogge skriver:

  Så märkligt att de inte kan komma fram till vad det är som orsakar ljudet. Väldigt irriterande måste det vara och jag förstår att det är svårt att koppla bort det. Skönt att Orvar piggnat till och verkar vara friskt igen. De kan ju inte berätta vad som felas.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag hoppas han håller sig frisk. Han är så känslig för uttorkning när han kräks. Nu tror jag att pojkarna äter både det ena och det andra när de ligger i buskarna Det finns gott om möss i lagom munsbitsstorlek. Men när han var sjuk i november och vi var tvungen att uppsöka veterinär hade han ju inte varit ute alls på flera månader. Så vem vet…

   Det där ljudet, som låter dom ett sådan där australiensiskt instrument, är mycket störande. Det härs i hela trappuppgången, men inne i min lägenhet är det outhärdligt. Funderade faktiskt på att inte bry mig om något bad och hårtvätt. Men sedan bestämde jag mig för att göra det snabbt.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vilken tur att Orvar har piggnat till, men visst kan det bero på att han ätit någon mus som fått gift i sig. Men jag förstår att katterna var irriterade på dig när du tog ifrån dem den trevliga leksaken.
  Nu är det dags för en här nattkråkan att gå till sängs.
  Kram och godnatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *