Alla känslorna på en och samma gång

Precis som att det inte räcker med att jag är trött…

Vaknade av att någon kräktes. Det var Orvar. Han verkade inte må så bra och jag kännde mig verkligen orolig. Försökte få i honom lite vatten då och då. Men han ville helst bara ligga för sig själv.

Dessutom verkar jag fått en galning på halsen. Den där byggaren som var här i fredags bombarderar mig med mail  och berättar om hur duktig han är, att han byggt hus sedan han var 15 år och att han inte behöver ha någon hemsida för han är så bra på sitt jobb. Han brukar dessutom inte använda sig av offertsidor för det behöver han inte, han har gott om jobb ändå. Märkligt nog tog det bara 5 minuter efter att jag publicerat min förfrågan innan han hörde av sig. Sedan bombade han med mail och ville komma och titta.
Som ni, som läste om fredagen, vet så gjorde han ett väldigt dåligt intryck. Men vi kom överens om att han skulle skicka en offert som jag skulle ha på måndag. Nu vägrar han skriva offert om jag inte först ger honom jobbet.
Lilla gubben, det är inte så det går till. Man får offerten först och sedan bestämmer man sig. Jag har skrivit till honom nu att jag trodde han var proffs men att hans beteende får mig att undra om han är frisk. Jag har nyligen fått två stora jobb gjorda: Ny skorsten, tätning av rökgång och förstärkning av botten i min vedspis. Ett mycket professionellt jobb av Tätarna. Dem fick jag kontakt med genom rekommendationer.
När jag skulle byta fönster la jag ut en förfrågan på en offertsida för fönster och fick två svar. Den ena var jättekonstig, sa ett ungefärligt pris (som var mycket högre än det jag sedan antog) och skulle komma och titta. Det gjorde han inte, eller så var han där och tittade och bestämde sig för att han inte ville ha jobbet. Jag minns inte på rak arm vad firman hette som sedan gjorde fönsterbytet, men jag är nöjd med mina fönster. Det var dock rejält skräpigt inomhus efteråt. Ingen städning där inte. Sågspån och något slags ”ull” låg överallt. Riktigt skitigt var det efter dem. Men allt gick i övrigt professionellt till. Firmans ägare kom och mätte och kollade, sedan fick jag en korrekt skriven offert.
Jag var en gång i tiden gift med en rörmokare och har varit med och skrivit offerter så jag vet precis hur det går till. Jag har också som förtroendevald kommunrevisor varit med och utvärderat anbud. Så jag vet hur det går till.
Att en hantverkare beter sig som om det vore en kontaktannons och framhäver sin egen förträfflighet i mail efter mail är inte gängse förfarande. Man tittar på ett objekt och räknar på det och skriver en offert. Den här kilen kommer naturligtvis inte att få något jobb av mig oavsett. Han verkar ju minst sagt lite galen. Obehaglig.

Gjorde vätskeersättning enligt Agrias recept på nätet. Försökte mata Orvar med sked men det gick inte så bra. Åkte till sjukhuset och skaffade lite lämpliga attiraljer för att få i honom vätska. Innan jag åkte flyttade jag in cykeln innanför min tomtgräns. Den stod ju i vägen för trafiken.

På vägen hem igen tog jag en runda inne på Stora Coop i Stuvsta. Jag har ju sett affären när jag åkt förbi, men aldrig varit inne där. Kommer att bli fler gånger, jag tyckte om affären.

När jag kom hem vände jag på cykeln, men hittade inget ramnummer. Gjorde mig besväret att ännu en gång ringa till polisen. Där fick jag veta att jag nu, genom att flytta cykeln 2 meter, var ansvarig enligt någon hittegodsparagraf och är skyldig att se till att den fraktas till polisen. Om jag inte gör det inom 2 veckor kommer jag att åtalas. Jag erbjöd mig att flytta tillbaka cykeln, men se det gick inte. Jag hade tagit i den och då gällde lagen. Poliskvinnan var mycket hotfull och påpekade att de nu hade mitt telefonnummer och att jag inte skulle komma undan. Suck! Så undrar de varför allmänheten inte vill hjälpa till. Jag kommer aldrig mer att hjälpa till i polisärenden. Det ger ju bara stora problem.
Nu har jag ansvar för cykeln tills den är hos polisen, jag kan inte lämna den till en eventuell ägare utan att det går via polisen och skulle den bli stulen från min tomt är jag ansvarig. Det är i sådana här lägen det är svårt att intet tänka ordet snutjävel. Plötsligt blev jag en brottsling fast jag bara ville hjälpa till. Suck! Precis som jag inte redan hade bekymmer…

Jag matade Orvar med flera sprutor vätskeersättning, en i taget, och till sist piggnade han till och började röra sig i stugan. Han åt lite och la sig hos Kingston en stund och fick pälsvård.

Vi tog det lugnt under kvällen. Jag åt ett par mackor med ost och drack ett par öl. Alkoholfria. Måste kunna köra bil om det skulle bli något akut. Helgen är slut och nsta vecka är full av jobb och andra aktiviteter. Jag som redan är så trött…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Alla känslorna på en och samma gång

 1. znogge skriver:

  Tack för varningen! Vi har tagit hand om ett par cyklar men inser att det inte är lönt eller värt att engagera sig. I tron att man är hjälpsam får man det i nacken i stället. Suck säger jag bara.

  När det gälle byggaren så känns han inst sagt obehaglig så jag hoppas att han lägger ner snabbare än snabbt.

  Kram och god kväll

  • Kraka skriver:

   Ja, det där med cykeln är ju helt sjukt. Så mycket besvär för inget.
   Jag hoppas byggaren inte hör av sig igen. Han beter sig på ett sätt som ger rysningar. Måste verkligen vara något allvarligt fel på honom.

   Godnatt och Kram!

 2. Ingrid skriver:

  Jag har sett en cykel på ett konstigt ställe flera gånger när jag passerat där. Nu har jag väl inte tänkt ta hand om den, men tack för varningen i alla fall.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *