Fem en fredag v. 32: Struktur

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilket område i ditt liv är mest organiserat?
 2. Vilket område i ditt liv behöver mer struktur?
 3. Har allting sin egen plats i ditt hem?
 4. Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten?
 5. Hur ser du till att skapa struktur i vardagen?

 

 1. Utan tvekan jobbet. Där finns det varken utrymme eller reella möjligheter att vara oorganiserad. Men också i föreningsliv och på formella möten. Som jag skrev häromdagen, igår tror jag, är jag ”formalienörd” och har koll på mötesformalia och också på lag och ordning. Det jag inte vet tar jag reda på.
  Jag kan ställa en proposition, vilket kan vara svårare än det låter om mötet är stökigt med många olika förslag. Det är tyvärr inte alla ordföranden som reder ut det där utan hjälp.
  Jag har också god ordning på min ekonomi och sannolikheten för att jag ska hamna i Lyxfällan är lika stor som att jag skulle flyga till månen på en kvast.
 2. Hemmet. Men också tidsfördelningen, att få tiden att räcka.
 3. Nej, men jag har en vision om var allt borde ligga.
 4. Om man inte ändrar på reglerna igen så ska vi få börja med att ha våra fysiska skolträffat på skolan igen. Längtar verkligen till det. Zoom är inte samma sak när man har seminariediskussioner.
 5. Haha… Det gör jag ju inte. På jobbet är det kompetens och erfarenhet, men jag borde väl egentligen ha mer erfarenhet av livet i stort än av att jobba. Har ju levt nästan 19 år mer än jag har jobbat. Men jag har inga problem med kaos hemma. Men det tar tyvärr mycket energi i onödan så lite mer ordning vore nog bra. Trots allt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 32: Struktur

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  på jobbet måste en ju verkligen vara strukturerad. hemma kan en mera koppla bort strukturen och få vila lite. men även i hemmet underlättar det om en vet var saker och ting finns till exempel. och att en sköter räkningar och dyl.

 2. på jobbat har jag alltid haft koll, hemma också… på mitt sätt 🙂

 3. Bokdamen skriver:

  Japp på jobbet är och blir det struktur, funkar inte annars. Lite struktur även hemma men också det motsatta;)

 4. Paula skriver:

  Jag var duktig på att hålla i många trådar på jobbet. Men föreningslivets baksidor är all dokumentation o rapporter och möteshandlingar och protokoll. Därför vill jag inte delta i föreningar, det är för stramt och stelt för mig. Hade varit kul att se dig flyga till månen på en kvast, men är glad att du slipper. Jag var nära Lyxfällan eller dylikt när räntorna låg på 150 procent på 90-talet o jag betalade på en dyr bostadsrätt. Det blev till sist försäljning med brakförlust…
  Du har visioner, då är ju halva jobbet gjort! Trevlig helg

 5. Pingback: Fem en fredag v. 33: Livsviktigt - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *