Vänskapshelg – Dag 1

Åkte hem efter jobbet och sov till eftermiddagen. Efter kaffet satte jag igång och dammsög. Värmen var tillbaka och det var långt jobbigare än jag ens kunnat föreställa mig. Under tiden lyssnade jag på dagens sommarprogram med arkitekten Rahel Belatchew. Hon pratade om många saker, men bland annat om vad som gör ett hus till ett hem.Vi pratade om det där, eller i alla fall något liknande, för någon natt sedan. Jag vill ju ha min ”life cave” som är min stationära plats även om jag av och till inte bor där så mycket. Några av mina kollegor tyckte det är modigt att sälja allt och flytta till en husbil istället. Men det är inget jag drömmer om. Jag har träffat hyrpersonal som inte har något eget boende utan bor i tillfälliga bostäder när de jobbar och när de är lediga lite längre reser de på solsemester. Så vill jag inte leva. Dessutom tycker jag inte det är modigt att flytta till en husbil, eller ett vandrarhem, när man hela tiden kan hitta ett nytt boende. Att däremot lämna sitt land och skaffa sig ett nytt liv på flykt är modigt. Om än nödvändigt.

När jag dammsugit åkte jag till Stora Coop i Tyresö och köpte mat till kvällen. Tacos fick det bli med vegetarisk färs. L är något slags vegetarian, eller i vart fall icke köttätande. Men äter fisk, skaldjur och ägg.

Hann nästan klart med mat och dukning innan hon var framme. Vi hjälptes åt med det sista.

Vi satt ute, det lilla regnet som kom drog förbi och det blev varmt, nästan tropiskt.

Vi hade mycket att prata om, det var ju ett tag sedan senast. Visserligen har vi pratat i telefon, men det blir aldrig detsamma.

Vi tyckte att vi satt där tills det var sent. Men när jag la mig var klockan 22:30. Är det lite åldersvarning när man tycker halv elva är sent en fredagskväll?

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vänskapshelg – Dag 1

 1. skogsnuvan skriver:

  Jo så blir det nog för oss lite äldre. Lägger mig ofta vid elvatiden på kvällen. Kanske för att man inte kan komma ut och dansa längre för då var man uppe till åtminstone två tre på sommarkvällarna. Jag har haft den turen att jag inte har en massa vegetarianer och allergiska som vänner. Kan du tänka dig. Vi var 12 stycken på fest här i förra veckan och alla åt allt och hade inga allergier. Det du kan man kalla lycka nu för tiden. Jag kan inte laga annat än vanlig mat och gruvar mig hemskt om det kommer någon som är kräsen på maten.

 2. Ingrid skriver:

  Vilken härlig fredag det blev och att kunna sitta ute i ljumma sommarnatten är vi vanligtvis inte bortskämda med.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  Jo, med åldern, för mig, så har sena kvällar blivit en ovanlighet är väl knappt jag klarar av att sitta uppe på nyårsafton numera.
  Inte för att jag gillar att gå upp kl 05.00 men jag gör det iallafall när mitt yrke kräver det och så illa är det ju inte ändå, bara jag får en kaffe snarast 😉

  Att fly från sitt land, instämmer med dig, det är modigt om än nödvändigt i många fall.

  Ha en fin helg Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *