Vänskapshelg – Dag 2

Vaknade vid halv fyra-tiden, hade nog sovit tillräckligt. Tittade på Ett fall för Vera, men bara halva för sedan kände jag att jag kunde somna ett stund igen.

Nästa gång jag vaknade var det morgon och dags att gå upp. Gjorde kaffe och dukade fram frukost. Vi åt i lugn och ro. Kaffe, rostat bröd, ingefärsmarmelad och ost.

Gick och duschade, klädde mig och sedan åkte vi till Södertälje. Jag hade en tid hos min optiker klockan 14:30. Men innan dess hann vi lite olika saker.

Vi började med att besöka St:a Ragnhilds kyrka. Jag konfirmerades där 1969.

Vi tände ljus i det vackra ljusträdet.

Sedan hann vi med en fika på Kafé Tratten.

Jag satsade på en Budapest till mitt kaffe, L tog en Prinsess.

Sedan vandrade vi sakta Gå gatan fram. Stannade till och tittade på statyn av Christina Sandberg. Hon brukade stå där och sälja Stridsropet, Frälsningsarméns tidning. Jag har lite svaga minnen av henne.

Sedan gick vi till min optiker. Jag var ju mest orolig över att mina ögon kunde vara sjuka efter att en av mina bloggvänner råkat ut för skador på näthinnan. Men det visade sig vara inbillning. Dessutom var just de glas jag har precis de absolut bästa för mig. Däremot tror min optiker att jag kanske skulle ha glädje av ett par speciella terminalglasögon när jag pluggar så ett par sådana har jag beställt. En ganska ringa kostnad i sammanhanget dessutom. De kommer att kosta 395 kronor eftersom jag valde bågar i den lägsta prisklassen.

När jag var klar hos optikern drullade vi runt på stan en stund och sedan ringde jag min bror och svägerska. Vi bestämde att komma dit och jag lovade att vi skulle ta med fikabröd. Sedan drullade vi in i en skoaffär och fick med oss varsitt par skor. Jag köpte ett par Ecco i svart.

Vi drack kaffe hos O och M. Jag fick med mig lite mer saker, bland annat en kasse brev som visade sig vara brevväxling mellan mina föräldrar och min faster med man när de bodde i Amerika. Så spännande!

På vägen tillbaka mot stugan var vi på Stora Coop och köpte en del livsmedel. Sedan körde jag diverse omvägar och guidade L i olika förorter. Vi stannade på Max i Hallunda och åt lite. Jag åt en fiskburgare.

Som avslutning på den guidade turen tog vi en sväng i Snösätra.

Väl hemma blev det vin och ostbågar ute. Det var betydligt svalare än kvällen innan, men med en pläd om axlarna funkade det bra.

Det hann bli ganska sent innan vi gick in. Men eftersom det blir en tidig morgon imorgon så fick det inte bli alltför sent.

Orvar hoppades få sova med L. Men så blev det ju inte. Han fick nöja sig med mitt och Kingstons sällskap i min säng.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vänskapshelg – Dag 2

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som om du haft en trevlig lördag tillsammans med L.
  Såna dagar behöver man minsann.
  Hoppas att du har en skön söndag också!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig lördag du och L fick. Så skönt att det inte var något fel med dina ögon men det känns alltid bra att få kontrollerat om man är lite orolig. Jag beställde terminalglasögon när jag bytte och jag är supernöjd med mina. De kostade 0 kronor eftersom min arbetsgivare stod för kostnaden praktiskt nog.

  Kram och god söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *