Inledning på en tuff vecka

Måndag igen. Fri sovning, men jag vaknade ändå vid halv åtta. Stannade kvar i sängen med kaffe och ljudbok ett par timmar. Läste en del artiklar i DN. Den här veckan har jag fyra nätter, 41 timmar, arbete, och behöver lugn och ro tiden emellan. Att hösten är på ingång råder inget tvivel om, det är visserligen sol, men morgontemperaturen är inget att skryta med. Inomhus är det 17 grader. Precis som det brukar vara hemmahemma större delen av året. Att det är det i en oisolerad stuga är däremot inget konstigt alls.

Klockan var nog nästan 12 innan jag satte fart med dagens ”nyttigheter”. Bytte sängkläder och dammsög. Sedan tog jag med kattpojkarna ut och började rensa ogräs och sedan startade jag röjningen på den plats jag kallar Hallonberget. Jag har en ambition att namnge olika delar av trädgården och Hallonberget har dels att göra med att det växer bland annat hallon där. Men det är också en ordlek med namnet på en T-banestation i Stockholms tunnelbanesystem.

Det växer en massa saker med taggar där som jag inte vill ha kvar. Kvar ska väl egentligen bara bli hallon, krusbär och fläder. Men den lite smått hysteriska reaktionen på växterna som grannen har är just hysteriska. Dessutom har jag flera gånger försäkrat  henne om att jag ska såga ner det som stör henne. Men var så säkra, hon kommer att komma på nya saker att reta sig på. Flera stora träd som hon inte tyckt om är borta nu. Bland annat mitt favoritträd som hon påstår blivit angripet av bävern men som många säger såg ut som åverkan. Vem vet…

Jag vågar inte lämna katterna utan uppsikt ens en stund nu efter det som hände i lördags. Men de verkade trivas gott med att hålla sig nära mig.

Kingston låg och tittade på medan jag drack kaffe.

Båda är ungefär som Tjuren Ferdinand, de gillar att lukta på blommorna. Och att fånga en eller annan mus i buskarna förstås.

Vi gick in och jag fixade matlådan till natten och frös in tre portioner tacofärs för kommande måltider.

Vilade en stund. Drack kaffe. Whatsapp-ade med Petter och gick och duschade. Det var sedan dags att åka till jobbet.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inledning på en tuff vecka

 1. Anita skriver:

  Såg ut att vara en härlig dag. När jag läser om dina grannar är jag glad att jag har brorsan till granne och han klagar aldrig på någonting.

 2. Znogge skriver:

  Vilken intensiv arbetsvecka som väntar dig så jag förstår att du behöver vilan emellan. Nu blev dagen kanske inte så vilsam för som vanligt var du effektiv och fick gjort mycket.

  Bra grannar är guld värt, den saken är säker men alla har det inte…

  Kram och ha en fin tisdag.

 3. Ingrid skriver:

  Vi hade bara 7 grader ute i morse och inomhus får man verkligen klä på sig för att inte frysa. Hösten är onekligen här.
  Hoppas att den här tuffa arbetsveckan blir någorlunda dräglig.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *