Dagen som försvann

Hade en bra natt, lagom med arbete. Det kan ju vara allt mellan hela havet stormar och ingenting. Inatt var det en natt i mellanmjölkens land. Men man träffar verkligen olika slags människor i vården. Jag säger inget mer, men ibland blir man förbluffad över vad som rör sig i huvudet på gemene man. Och kvinna förstås.

Vid 2-tiden brukar ja äta min medhavda nattlunch. Hade grönsaker, tacokryddad låtsasfärs och de två tacoskal som var kvar sedan förra fredagen.

På vägen hem stannade jag på Stora Coop och gjorde veckoinköp. Det är bra att försöka göra inköpen på tisdagar om det går. Då är det 5% rabatt om man handlar för mer än 200 kronor. Att åldras ger få fördelar, men just den har man ju.

Köpte Mjau mjukmat åt pojkarna, bröd, pålägg, frysta köttbullar  och ett fat med fläskfilé, sås, potatisbakelse och något mer jag inte minns just nu, tror det var picklad rödlök. Kändes både prisvärt och lyxigt. Två wienerbröd fick följa med hem också. Det ena fick förgylla min kaffestund innan jag skulle sova.

Kingston satt i fönstret när jag kom, såg honom från bilen. Ibland undrar jag om han sitter och väntar oroligt på mig hela nätterna när jag är borta. Han är alltid så trött när jag kommer hem och vill sova med mig. Om jag är borta dagtid är han inte alls lika trött.

När jag druckit mitt kaffe lyssnade vi på ljudbok en stund och sedan somnade vi. I alla fall jag, för vad katterna gör när jag sover vet jag ju inte. Men en kvalificerad gissning är att de växlar mellan att sova, äta och spana genom fönstret.

Blev väckt av telefonen. Det var inget allvarligt men krävde en del engagemang som mailväxling och väntan på svar. Medan jag väntade tittade jag på playTV.

När jag inte kunde göra mer för stunden med den uppkomna situationen, som är arbetsrelaterad, inte allvarlig men som jag ändå tror är bra att jag inte offentliggör i nuläget, blev jag plötsligt trött. Väldigt trött.

Jag kollade när telefonsamtalet kommit och kunde konstatera att jag inte ens sovit 3 timmar. Jag insåg att jag behövde sova och att det där biobesöket som jag funderat på, men egentligen inte kände att jag ville göra just den här veckan med tanke på att jag har många arbetspass, kunde jag slå helt ur hågen. Det var redan eftermiddag och jag la mig ner och somnade. Nästa gång jag vaknade var klockan 20:51.

Att dagen var borta kändes naturligt eftersom det var en sovdag, men att min lediga kväll också var borta gjorde mig lite besviken. Ute var det helt mörkt och att äta den där färdigkomponerade måltiden jag köpt kändes inte alls lockande. Jag kollade bäst före datum och kunde lättad konstatera att den kan ätas på fredag. Om inte samma sak händer då förstås.

Gjorde en smörgås av Hönökaka med hamburgerkött, en favokombo när jag var barn, hällde upp lite rött och satte mig i sängen. Hällde upp lite torrfoder åt pojkarna också innan jag tog mig an min enkla frukostmiddag.

Jag tittade på playTV. Min laptop, som verkar leva lite på övertid flimrade och blev hopplös att titta på. Tittade på mobilen istället och pratade med F i telefon och K på What’s app. F ska kolla om det är en sladd i kläm och K och jag ska kolla på nya datorer. Han var med när jag köpte den jag har. Jag måste ha en fungerande dator när jag pluggar. Vi bestämde, preliminärt tisdag, och jag ska bjuda på lunch någonstans.

Precis nu är bilden stilla, men jag vet ju att det är en tidsfråga. Plötsligt så far allt fram och åter. Det är 4 år sedan jag köpte den och 3-5 år är vad man kan räkna med. Jag har släpat runt på den en hel del.

Tittade en stund till och klockan hann passera midnatt. Drack ett glas rött till och tänkte på livet och framtiden. Hösten är på g…

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dagen som försvann

 1. znogge skriver:

  Så skönt att det blev en lagom natt för det behöver ni i vården verkligen för att orka. Lite snopet bara att det inte blev något av din lediga kväll.
  Så irriterande att datorn inte fungerar som den ska. Livslängden på datorer och annat verkar ha sjunkit en hel del och tyvärr är det sällan lönt att laga. Kostar helt enkelt så mycket att det är lika bra att köpa nytt.
  Visst är hösten på G. Oftast brukar augusti vara en fin sommarmånad och jag badar oftast in i september men det kan jag glömma i år.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, lite synd att kvällen försvann. Men så är det ju ibland. Jag behvde sova helt enkelt.

   Kram

 2. skogsnuvan skriver:

  Oj vad du står i. Att du orkar med allt du håller på med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *